Comfluència

Cercant l'eina

Analítica per a blogs

L’analítica web és primordial a l’hora de definir l’estratègia de comunicació online o de modificar-la per a una millor consecució dels objectius. Tenim a la nostra disposició moltes eines d’analítica web que ens permetran anar-nos adaptant, però avui volem parlar d’una nova eina específica per a l’anàlisi de blogs.

Es tracta de Bloggerespacio, i és una eina que ens permetrà mesurar alguns paràmetres específics per a blogs com el número de lectors o de comentaris rebuts. A més, també incorpora la medició de Twitter i Facebook per poder analitzar la presència global als social media.

L’anàlisi, a més, es fa en temps real. Així, podem saber quants usuaris estan llegint el nostre blog en un moment concret o què estan llegint exactament. I per acabar-ho d’arrodonir, des de Bloggerespacio afirmen voler simplificar l’analítica centrant-se només en els paràmetres necessaris, als que diuen que anomenen com nosaltres, és a dir, audiència, lectors, seguidors o comentaris.

El projecte encara està en versió beta, però la veritat és que pot ser una eina molt útil per als bloggers. Nosaltres ja hem començat a explorar-la, us animeu?

Anàlisi en temps real d’un blog

 

2 respostes a «Analítica per a blogs»

  1. Hola Sílvia!
    Jo també tinc un blog en català sobre TIC i estic explorant Bloggerespacio des del principi.
    M’agrada molt també. Pense que ja era hora que isquera alguna cosa així, per simplificar les estadístiques de blogs i Social Media. Està clar que no és el mateix que Google Analytics, però, sincerament, la major part de la gent no necessita saber tot el que proporciona Google Analytics.
    Està molt bé que haja sorgit aquesta opció. A més, bon disseny i tot un encert no incloure les maleïdes cookies 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts