Comfluència

Dialogant amb l'entorn

BASF: La importància de la bona (o la mala) imatge

Menjar amenaçant? Imatge d’una campanya crítica amb la seguretat dels productes transgènics

El títol d’aquest post pot semblar una obvietat. És clar que tenir bona imatge és important.
Però segur que en som prou conscients? No és estrany trobar organitzacions a les que això de la comunicació i la imatge encara els sembla més aviat quelcom superflu, decoratiu, simple bla bla.

No ho veu així la multinacional química BASF. Acaba d’anunciar que renuncia a desenvolupar i comercialitzar transgènics a Europa. I no ho fa per impediments de tipus legal, ja que ha aconseguit que la Unió Europea accepti el desenvolupament d’alguns dels seus productes transgènics. Com la patata Amiflora, amb propietats d’interès per a la indústria tèxtil, que la companyia pot vendre quan vulgui.

Ho fa, simplement, per la mala premsa general dels transgènics a Europa.
Són productes socialment positius? L’autor d’aquestes línies no té prou informació per determinar-ho. Però està clar que BASF ha vist com, de negoci prometedor, han acabat sent un de dubtós i, més enllà d’això, tota una taca en la imatge global de la companyia al vell continent. No és així a Amèrica i Àsia, on BASF continuarà desenvolupant transgènics.

De vegades se’ns oblida. És la societat qui fa atractiu o repulsiu un producte, qui el valora o el llença, per molt potencial tècnic o teòric que pensem que poseeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts