Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Del rei, s’espera un discurs

Abans teniem suficient amb saber lluïr be l’uniforme, ara som actors, li diu un vell i preocupat Jordi Vè al seu fill, tartamut i futur rei d’Anglaterra. Al menys, així queda retratat a la pel·lícula ‘El discurs del rei’ -una de les protagonistes dels recentment entregats Globus d’Or-, que mostra amb brillantor el moment en què la monarquia britànica, amb l’emergència de la ràdio com a mitjà de masses, comença a preocupar-se per la seva imatge pública.

I aquesta és la causa del fantàstic drama del protagonista, Jordi VIè (Bertie pels amics) que, tot i les seves dificultats amb la parla, és requerit abans que res per pronunciar discursos… en un moment tan difícil com els inicis de la Segona Guerra Mundial. Curiosament, pensa Bertie, com a rei no tinc poder per decidir ni canviar res, però estic obligat a llegir contínuament missatges als anglesos.

La Comunicació ha canviat molt des d’ençà. Però una institució o entitat -sigui o no la monarquia britànica- amb voluntat de tenir un paper a la societat (al capdavall, d’existir) ha de continuar plantejant-se com a mínim una cosa: ser capaç de projectar-se públicament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts