Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Fi de la conversa a Twitter?

Recentment, la direcció de Twitter va anunciar els canvis que tindran lloc a la xarxa social durant els propers mesos. Segons van informar, durant aquest primer trimestre de l’any es treballarà en una nova funcionalitat que permetrà triar als usuaris qui pot respondre als seus tuits. Quines implicacions tindrà aquest canvi?

Segons les informacions publicades al respecte, hi haurà quatre opcions que es podran marcar a l’hora de tuitar:

  • Global, tothom pot contestar (mateix funcionament que fins ara)
  • Group, poden respondre els usuaris a qui se segueix o aquells mencionats a la piulada
  • Panel, només podran contestar aquells usuaris expressament selecci
  • onats
  • Statement, ningú podrà respondre

Sembla que l’objectiu d’aquesta mesura és combatre l’assetjament. I en tractar de combatre’l no puc estar-hi més d’acord… Però clar, la raó de ser de Twitter justament és el fet de poder “parlar” amb qualsevol persona. Si s’acaben imposant els missatges “statement”, la conversa s’acabarà.

I què passarà amb les fake news? Se seguiran fent circular però potser ja no serà possible respondre-hi per contrastar la informació (desinformació més aviat). D’altra banda, deixarà de ser una opció respondre els tuits dels Trumps, Bolsonaros o Salvinis de torn?

Pel que fa a la comunicació d’empreses i entitats, d’entrada no li veig massa sentit a limitar les respostes a les nostres piulades. Alguns ho veuran com una oportunitat per silenciar les crítiques, però que no les puguin expressar directament responent a un missatge no les farà desaparèixer. I, en tot cas, que les facin directament responent a una piulada inclús facilita la tasca de monitorització. Caldrà veure com es desenvolupen i quina acollida tenen els propers canvis anunciats per Twitter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts