Comfluència

El vincle inesperat

"La comunicació no és només dir sinó també fer sentir"

per

En Lluis Martinez-Ribes practica la seva passió, millorar la qualitat de vida dels clients, transformant el negoci i el mercat ideant marques i experiències de compra que plaguin al cervell. Ho fa utilitzant un marketing d’última generació, tant en la seva activitat acadèmica com a Professor titular d’Esade, com en la seva faceta d’activador d’equips, com a soci de m+f=!, a nivell nacional i internacional.

Ha donat classes a SDA Bocconi (Milan), Univ. Of Edinburgh (UK), Singapore Manag. Univ., Goizueta B.S. (USA), National Academy (Moscou) i St. Gallen University (Switzerland), entre d’altres; i ha treballat entre altres empreses, per a Asics, Bayer, Camper, Desigual, Inditex (Zara, ..), Habitat, Ikea, La Caixa, Mercadona, Nestle, Roca, Sara Lee, Sonae Continent, Unilever.

  1. Com és que encara hem de lluitar a tort i a dret per fer veure la importància de la comunicació? (Pregunta de Carles Reyner, portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona)
    Crec que en realitat tothom veu clara la importància de la comunicació. El problema està, probablement, en que no sabem com portar a terme aquesta comunicació. Comunicació no és només informació, sinó que inclou també la persuasió: no és només dir, sinó que és també fer sentir unes determinades coses al qui rep aquesta comunicació, i cal que després escoltem aquest receptor de la comunicació per entendre què sent quan li arriba allò que li comuniquem.
    En definitiva, el repte no està tant en veure la importància de la comunicació com en trobar la manera adequada de comunicar.
  2. Quin element considera crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui aconseguir l’èxit?
    Partirem de la premissa que el producte ofert és de qualitat per a respondre aquesta pregunta. Per a comunicar de forma exitosa cal ser empàtic. Cal que entenguem el receptor del nostre missatge: com és, com viu, quines necessitats té. En definitiva, entendre la seva vida i el seu context. Un cop comprenguem realment el destinatari de la comunicació, podrem intentar ser part de la seva vida oferint-li un producte que satisfaci les seves necessitats i s’adeqüi a la seva forma de vida.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?
    Si gestionem bé la comunicació podrem arribar al receptor del nostre missatge de forma més ràpida i econòmica.
  4. Podria posar un exemple d’una empresa o una institució que gestioni bé les relacions amb els seus públics. Perquè?
    Ikea i Apple són dos exemples d’empreses que tenen una bona gestió de la comunicació i relacions amb els seus públics.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no ha trobat resposta…
    Des del meu punt de vista, el gran repte de la comunicació és aconseguir passar de les emocions de molt curta durada que s’experimenten com a resultat de la comunicació a sentiments a més llarg termini.

 

Una resposta a «"La comunicació no és només dir sinó també fer sentir"»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts