Comfluència

Cercant l'eina

La fluïdesa és eficàcia

La comunicació sempre respon a una necessitat, ja sigui de notorietat, de motivació o d’ordenació d’espais i fluxos de gent. Avui parlarem d’aquesta última necessitat, per a la qual cal trobar bones respostes de comunicació visual.

Garantir la correcta recepció d’informació dels usuaris d’un espai públic és clau per a aquests, i per això es fa servir la senyalètica. Aquesta informació ha d’estar basada en un estudi previ de les necessitats del lloc, del flux de gent que acull i de les millors ubicacions per a la visualització dels senyals. Amb les dades recollides es pot preparar un Manual de senyalètica, que serà la guia per al disseny de senyals i la ubicació de tots els elements de retolació que requereixi cada espai. Un cop s’han marcat les línies que ha de seguir la senyalètica d’un espai, es pot passar a la producció i instal·lació d’uns senyals que respectaran les mides i les ubicacions òptimes per a la seva correcta visualització.

Aquestes són, a grosso modo, les passes que s’han seguit en el projecte de senyalètica del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) dut a terme per Op-team juntament amb Criteri de comunicació. Amb l’aplicació senyalètica, no només s’unifica la imatge dels quatre hospitals que conformen el CHV, sinó que es garanteix la comprensió i visualització dels senyals en pro de la fluïdesa als seus espais.

Descobreix més sobre el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts