Comfluència

Noves oportunitats

L’auge del ‘comerç-experiència’ Quatre bons exemples

On està la crisi?  Expressió típica que es pronuncia, en temps de crisi, en entrar a un bar, restaurant o espai d’oci de gom a gom.

…i encara n’hi ha molts, perquè tot i la falta de recursos tenim una especial necessitat de passar-ho bé, justament ara.
D’altra banda, les ganes de gaudir també són un factor de suport clau per al que podríem batejar com comerç-experiència, una tendència creixent que ajuda els establiments de mil-i-un rams a diferenciar-se de la resta del món i fer-se un lloc privilegiat en el mercat. Ara.

Recollim quatre bons exemples apareguts a Barcelona en els darrers anys.

Un dels espais de We Pudding

 

 

Cafeteries-centres polivalents, com We Pudding, que ofereix un programa estable d’activitats, algunes tan senzilles però ben pensades com una mini-sessió de cine per a nens amb bol de crispetes mentre els pares es prenen una copa tan tranquils.

 

 

 

 

La façana de Dontell

 

 

Restaurants originals… Per sopar a les fosques i assaborir el menjar d’una manera diferent, com Dans Le Noir. O sorprendre els amics amb un restaurant secret, com el DonTell, amb façana exterior de tintoreria.

 

 

 

 

Phenomena aposta per la nostalgia en companyia (i també la mitomania)

 

 

Cinemes que van més enllà de l’exhibició de pel·lícules, com l’exitós cicle Phenomena, amb sessions dobles de cintes mítiques que han revigoritzat el Cinema Urgell… a vessar de públic nostàlgic, de vegades disfressat per l’ocasió, i orgullós de ser ‘friki’ i compartir-ho.

 

 

 

 

Festa H&M a la Fàbrica Moritz (imatge: Moritz CC BY 2.0)

 

 

O les anomenades flagship stores o botigues emblemàtiques, com la Fàbrica Moritz, més que una cerveseria, un centre cultural i d’oci i, sobretot, un potent element de projecció social de marca.

Una resposta a «L’auge del ‘comerç-experiència’ Quatre bons exemples»

  1. Ja ho diuen els japonesos…la crisi és una oportunitat per al canvi i en una societat que està farta de tot, les combinacions i propostes originals estan cridades a triomfar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts