Comfluència

Creant comunitat

Menja i calla

Fa uns quants anys, circulava un acudit sobre els tartamuts en el que un client d’una botiga demanava:
– ¿Me puede poner un a on e de frutas?
I el dependent contestava:
– ¿Un Danone de qué?
Aquesta paròdia sobre les confusions del llenguatge rebota ara de forma acusatòria sobre la pròpia Danone, una empresa que té els seus orígens a Catalunya. Darrerament, la multinacional francesa està obrint un seguit de franquícies per a la promoció del seu producte estrella, el iogurt. La qüestió és que a la botiga inaugurada fa ben poc a la Rambla del Poblenou de Barcelona, tota la retolació i els cartells de reclam amb l’oferta d’especialitats estan en castellà.
Això, a banda de vulnerar problablement la Llei de Normalització Lingüística, fa palesa l’escassa sensibilitat de moltes companyies envers els seus consumidors. I contravé de manera flagrant un dels principis d’una bona política de màrqueting. Aquell que diu que “els mercats són converses”. Mal negoci faràs si no parles la llengua dels teus interlocutors.

2 respostes a «Menja i calla»

  1. Si tot el que se’ls hi demani es fa en català, ni que sigui per insistència acabaran per canviar, el dia que entenguin que la llengua que parlen els seus clients no sempre és la que fan servir i que això els fa perdre diners, molts diners.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts