Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Per què cal un pla de continguts per a Social Media

En altres articles d’aquest blog ja hem parlat de les xarxes socials per a ús professional. En aquest en concret us explicàvem com triar les xarxes socials on ha d’estar la teva empresa però, un cop prenem aquesta decisió (i abans de donar d’alta els perfils!), què cal fer? Doncs has de tenir ben clar què comunicaràs: de què parlaràs? qui crearà els continguts? compartiràs continguts ja creats per tercers? quin to faràs servir?

El primer pas hauria de ser tenir una guia d’estil (aquí us deixem un exemple ben detallat, no caldria afinar tant normalment) amb les línies generals de com comunicaràs a la xarxa i que contempli com actuar en cas de crisi. Un cop acordades aquestes passes prèvies, i abans de llançar-nos a publicar improvisant, l’ideal seria crear un pla de continguts.

I com creem aquest pla? La millor opció seria calendaritzar tots els continguts en un termini d’1 a 3 mesos (si pots planificar les línies generals de 6 o 12 mesos, encara millor!). Per a això, podries començar per establir les temàtiques que tractaràs en els teus continguts, els formats que faràs servir (vídeo, GIF, imatge…) i el canal per on els difondràs.
Després, crea el copy per a cada temàtica i adapta’l a cada xarxa. Per suposat, els missatges i el pla en sí han de ser flexibles i s’han de poder adaptar en funció de l’actualitat.

Els avantatges de crear un pla de contingut per a Social Media són molt nombrosos però, per citar-ne alguns, el fet de fer un calendari a mig termini ens permet tenir controlades certes dates en les quals fer comunicacions específiques (Dies Mundials, festius, partits de futbol importants…); en cas d’haver de contractar continguts a tercers, veure-ho sobre un calendari també t’ajudarà a planificar el temps per assolir millors resultats; i, per suposat, poder treballar els continguts i missatges amb temps garantirà resultats molt més professionals que la inspiració que puguis tenir sota la pressió d’haver de publicar en aquell moment.
I tu, fas servir una guia d’estil a les xarxes? I un pla de continguts?

Una resposta a «Per què cal un pla de continguts per a Social Media»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts