Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Preparat per al ‘rating social’?

No només les agències de qualificació borsària posen nota a les organitzacions.
La companyia nordamericana GoodGuide també fixa un rating –en aquest cas social- d’empreses i productes. I la seva qualificació ja és tinguda en compte per més de quatre milions de persones en els seus actes de compra. El servei permet comprovar, per exemple, que Sony Ericsson (6,8) i Samsung (6,7) serien socialment més responsables que Apple (5,8) i HTC (5,4).
Però, com funciona l’aspirant a convertir-se en “la font mundial de referència per obtenir informació sobre els impactes socials, ambientals i de salut de productes i empreses”? Podríem estar davant de la plataforma de promoció somiada i, al mateix temps, del pitjor malson de directors de màrqueting i comunicació?
De forma resumida, Goodguide compta amb un equip d’experts que analitza la informació sobre responsabilitat social de les empreses sobretot a través de les seves Memòries de Sostenibilitat, documents públics on es faciliten dades sobre el seu comportament respecte a l’entorn i la societat.

Avenç o perill?

Si, com defensen des de la iniciativa pel consum responsable Algo Falta, “un acte de consum és un vot” i contribueix a progressar o retrocedir socialment, el web i l’aplicació per a iPhone de Goodguide semblen bones eines per votar amb coneixement de causa.
Això, és clar, confiant en què els seus ratings siguin més consistents que els de Moody’s o Standard and Poor’s. 

Estàs preparat?

Els serveis de qualificació són fruit d’un entorn amb una disponibilitat d’informació cada cop més gran i una demanda creixent d’obtenir-la de forma clara i ordenada. Un repte més per als equips decisors empresarials a l’hora de controlar cada fase dels processos productius i també la seva projecció pública, a través de Memòries de Responsabilitat Social o d’altres mitjans.
És possible que, a partir d’ara, a més de preocupar-nos per la posició en què apareixem a Google ho fem també, entre d’altres, per aquella en la que estem a Goodguide?

Una resposta a «Preparat per al ‘rating social’?»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts