Comfluència

Cercant l'eina

¿Què passa amb Facebook?

Que Facebook estigui en boca de tothom no és nou… inclús que la tecnològica, o els seus impulsors, estiguin lligats a algun escàndol tampoc ho és. Però què està passant aquesta setmana? Tant l’Eurocambra com el Parlament del Regne Unit han citat Zuckerberg a declarar perquè respongui per l’ús il·lícit de les dades de 50 milions d’usuaris de la plataforma.

Eren les regles del joc, tots érem conscients: nosaltres, les nostres dades, són el negoci de Facebook (i d’altres que ara no venen al cas…). El gran avantatge de Facebook per als anunciants és que la segmentació arriba a l’extrem, i això és possible perquè Facebook en sap, i molt, de nosaltres, dels nostres gustos i costums. Però si tot això ja ho sabíem, perquè ara està tothom portant-se les mans al cap?

Bé, doncs perquè l’empresa sabia d’una gran filtració de dades i no va fer res per aturar-la (o limitar-la ni que fos). Potser no és el primer cop que estan en entredit les polítiques de privadesa de Facebook, però si realment l’ús d’aquestes dades va impulsar Trump a la Casa Blanca o va decantar la balança en favor del Brexit… potser sí que tenim un problema!
Entre això i les ja de sobres conegudes fake news, aquesta setmana no està sent gaire tranquil·la per a la xarxa social… A part de la baixada en borsa, usuaris de Facebook i d’altres xarxes socials (inclosos ex-treballadors) han impulsat la campanya #DeleteFacebook animant a la gent a esborrar el compte! Però jo em pregunto… quin impacte real tindrà això per a Facebook? I les citacions al fundador? Canviarà alguna cosa en la política de l’empresa? Continuarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  5 posts
  100 posts
  4 posts
  2 posts
  79 posts
  1 posts
  66 posts
  3 posts
  48 posts