Comfluència

El vincle inesperat

"S’ha de ser diferent, el consumidor està saturat i fart de què l’enganyin"

per

La carrera del vitalista Micky Ribera, que es defineix al seu Twitter com a “comunicador i triatleta en construcció”, ve de lluny. Nét i fill de periodistes, després d’una etapa com a redactor, fotògraf i dissenyador, va assolir la direcció de comunicació a firmes com Equipo Singular o Media Planning. Des del 2003 dirigeix Globally, la seva pròpia agència de relacions públiques i, en ple 2012, defensa que als serveis de comunicació els queda molt de camp per córrer.

 

  1. De quina manera afecta la crisi als gabinets de comunicació? (Pregunta de Ramon Roca, Director de L’Econòmic)
    Com a tothom. Els pressupostos són menors i moltes empreses paguen tard i a alguna li costa molt pagar. A més, els esdeveniments s’han reduït notablement. A la part positiva, com els clients busquen un major ROI, opten per agències de relacions públiques, que són més efectives i econòmiques que les tradicionals agències de publicitat. Això ha trencat el mercat i ens ha permès oferir serveis de creativitat i màrqueting online, camps amb un creixement espectacular. El futur, que canvia cada dia, és esperançador, més per a les agències de comunicació que per les de publicitat.
    El nou món exigeix una comunicació més honesta i rendible, i aixó és el que nosaltres oferim. En dues paraules, crear tendència.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit?
    La creativitat estratègica, sense cap dubte. Més que mai s’ha de ser diferent. El futur es basarà en bones idees de comunicació, conceptes que recolzin una estratègia de comunicació multidisciplinar (premsa, relacions públiques, publicitat no convencional, màrqueting online).
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?
    M’agradaria dir que directament l’augment de vendes. Per això el nostre repte és portar les relacions públiques al punt de venda de forma qualitativa. Però una bona comunicació aporta, sobretot, una bona imatge i reputació davant del consumidor. Un consumidor saturat, infidel, fart de què l’enganyin i bombardegin amb publicitat convencional.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què?
    Per a mi, la millor comunicació es la que no cal fer a través de la publicitat, si no amb el boca-orella. La que genera el propi client. Per aixó es clau treballar la fidelització. Menys soroll i mes realitat. Un gran exemple d’aquestes polítiques, que comencen per tractar bé i formar el propi treballador, són Zara i Starbucks, que justament gasten zero en publicitat convencional.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…
    Per què quan les coses van malament les empreses segueixen retallant en comunicació?

Una resposta a «"S’ha de ser diferent, el consumidor està saturat i fart de què l’enganyin"»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts