Comfluència

Noves oportunitats

T’imagines aquesta etiqueta?

La notícia que persones en condicions properes a l’esclavatge elaboraven roba per a Zara al Brasil, àmpliament difosa la setmana passada, fa fredor… però també pot amagar una inesperada oportunitat.
Us imagineu una firma tèxtil -com Zara, per exemple- que informi a les seves etiquetes sobre les condicions de vida del conjunt dels seus treballadors?
Algú és capaç de donar les garanties que apareixen en aquesta imatge simulada? El primer que ho faci segur que es guanyarà l’aplaudiment i la fidelització del públic.

7 respostes a «T’imagines aquesta etiqueta?»

 1. Jo aplaudiria la iniciativa però molt em temo que només seria possible si ens convertim en un país del tercer món i el que publicitem és comerç just… precisament avui parlàvem del tèxtil i la competència xinesa i algú comentava que hi ha certes empreses que per l’encariment del transport (enviar les peces de roba a Xina i tornar pel control de qualitat a Catalunya abans de la seva distribució en botiga) i de la baixa qualitat de l’acabat final, estaven intentant tornar a fabricar a Catalunya aprofitant les màquines que feien servir abans però que ara es troben amb el problema de que no troben gent qualificada perquè ja ningú no s’hi dedica.

 2. Anonadada me hallo con esta etiqueta ilusoria:
  “Persones com tu”, “que treballen un maxim de 40h per setmana”; “la seva feina els permet aconseguir recursos per alimentacio, vivenda, educacio pels seus fills”
  … ¿Personas como quién? ¿Como los millones de españoles que trabajan bastante más de 40h por una miseria y no llegan a fin de mes? ¿Que no pueden con la hipoteca o el alquiler? ¿Que ni se plantean tener hijos porque no se pueden mantener a si mismos?
  Las empresas de nuestro país que ondearían esas etiquetas se pueden contar con los dedos de una mano. Desgraciadamente ya no hace falta cruzar el charco para ver miseria y explotación laboral.

 3. ¿Etiqueta ilusoria? Claro que lo es, cierto, en casos también muy cerca de nosotros. Pero seguro que hay muchos otros en los que no lo es, empresas ‘decentes’, aquí y fuera. Sería muy útil saber cuales son, ¿no? A mucha gente, saber algo más que el precio de un producto, nos ayudaría en el momento de decidir! (y alguna marca podría aprovecharse de esto)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors