Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Tot i tothom comunica, també els veïns!

De vegades l’ofici i les tècniques de comunicació són enteses des de determinats àmbits com pur fum o bé, en una altra direcció, com un pervers exercici de manipulació de ments. Però poc a poc, la major part d’entitats i persones s’adonen del famós principi que tan ens agrada repetir des de les agències de comunicació: “tot comunica”. I, per extensió, “tothom comunica”, sigui de forma espontània o planificada.
Destaquem aquí un recent i significatiu esforç de l’àmbit veïnal. Habitualment, per raons com l’escassetat de recursos, les federacions i associacions de veïns han comunicat de forma més aviat espontània. Ara estan treballant de manera més sistemàtica per millorar la seva eficàcia comunicativa.

Com expliquen al blog de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), l’entitat està posant en marxa sessions formatives de comunicació i iniciatives com la creació d’un Mapa de la Comunicació Veïnal, “per a fer un diagnòstic sobre com les AV estem comunicant, amb qui i les múltiples maneres de millora, fixant-nos en les febleses de la comunicació veïnal i en les aportacions que estan fent els altres moviments socials”.
Com és lògic, les estratègies i accions de comunicació de diferents tipus d’organitzacions podran ser com el dia i la nit, i també els recursos assignables. Però tothom pot comunicar bé i extreure’n els fruits… si s’ho planteja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts