Comfluència

Noves oportunitats

Vendre estalvi i fer-ho creure

Costa trobar mercats en auge en plena crisi. Excepte en aquells àmbits que prenen gran part del seu sentit precisament ara. Les consultores de reducció de costos n’és un. “Podem reduir encara més les despeses de les empreses, fins a límits encara no concebuts”, promet molt sonorament Francisco Escanellas, de la multinacional Expense Reduction Analysts (ERA), que va impulsar la seva expansió a Espanya a partir del 2006.

La companyia destaca per un model de negoci i un missatge de venda atrevits: només es cobren honoraris si s’aconsegueixen resultats. Així, per assegurar estalvis significatius, treballa amb organitzacions de tamany important, com La Sirena, on afirma haver aconseguit una disminució d’un 80% en el capítol de seguretat, o Caixa Sabadell, on hauria facilitat una sucosa reducció de l’ordre del 40% en material d’oficina.

Amb propostes menys agressives però que també prometen estalvis significatius, les consultores d’eficiència energètica són un altre actor important quan parlem de racionalització de costos.
Aquestes empreses no treballen únicament per àmbits on l’estalvi d’energia és un imperatiu clar del negoci, com la indústria pesada. La consultora CREARA exposa un cas d’èxit amb un hotel a Benidorm, amb un estalvi anual de 30.000 euros en energia. La inversió necessària en adaptacions tècniques va ser de 73.000 euros, amortitzable ràpidament.

Però més enllà de les empreses, per descomptat, un client especialment buscat en aquest moment són les administracions públiques, necessitades de tota ciència coneguda en quant a retallades. I el sector públic, per rigidesa administrativa o falta de liquiditat, no sempre està preparat per afegir una nova despesa als seus comptes, ara destinada a un suposat estalvi futur.
No tot és, doncs, de color de rosa en un sector emergent que, des de fora, podria ser percebut com un peix dins de l’aigua en aquesta conjuntura. I es que, per aconseguir conquerir tot el seu potencial, té com a mínim una tasca prèvia important a nivell de comunicació. Fites: tangibilitzar les seves promeses de resultats davant dels seus potencials clients, però no aparèixer com un simple contecontes o, pitjor encara, un gens fiable animal de carronya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts