Comfluència

El vincle inesperat

Rosa Cullell: "A Apple, del més alt directiu a qualsevol venedor s’han cregut el que feien"

per

Entrevista a Rosa CullellLa comunicació no pot convertir-se en una campanya que arriba al final d’un projecte, com si fos la cirereta del pastís” defensa Rosa Culell. Consellera delegada del grup de comunicació portugués Media Capital i anteriorment directora general de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació i del Gran Teatre del Liceu, la periodista catalana sap que una organització rellevant no pot improvisar sobre com comunicar.

  1. Per què reconèixer defectes o punts febles propis es veu sovint com un perjudici en una estratègia de comunicació? (Pregunta de Xavier Duran, Dir. del programa El Medi Ambient, TV3)
    Encara ara, alguns directius, polítics i empresaris veuen la comunicació com un pur instrument per tapar els errors i també, encara que en segon lloc, com una part final de la pura estratègia de venda. Falta creure que comunicar és essencial, prioritari, dins de la gestió empresarial o institucional. I per comunicar bé i ser creïble, s’han d’acceptar els errors, explicar-los (si és possible abans que ho faci un tercer) i, amb honestedat, proposar millores i solucions.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit?
    El primer requisit és que la comunicació comenci i sigui impulsada des de la més alta direcció de l’empresa o institució. La comunicació no pot convertir-se en una campanya que arriba al final d’un projecte, com si fos la cirereta del pastís. És important apostar per una política continuada i a mig termini de la comunicació.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?
    Credibilitat i, per tant, confiança.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què?
    Apple. Una comunicació de líder feta per tota una organització, fins i tot pels propis clients. Els que fan Apple, des del més alt directiu a qualsevol venedor, en qualsevol part del món, s’han cregut el que feien, venien i proposaven.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…
    En un moment de forta desafecció política, creus que pots posar un exemple de partit o líder polític que faci una comunicació creïble, no basada en el tacticisme?

Una resposta a «Rosa Cullell: "A Apple, del més alt directiu a qualsevol venedor s’han cregut el que feien"»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts