Comfluència

La recent estrenada pel·lícula d’animació de Pixar Lightyear incorpora un breu petó entre dos personatges femenins, una imatge que ha aixecat rebombori i ha suposat la censura del film en una quinzena de països. Gràcies als seus detractors, la pel·lícula ha guanyat publicitat gratuïta i s’ha posicionat amb fermesa a favor dels drets del col·lectiu LGTBI+. Tot un èxit comunicatiu.

“Una imatge val més que mil paraules” és una de tantes dites populars que, ens agradin més o menys, raó no els hi falta. Amb això no volem dir que les paraules i les imatges estiguin confrontades entre elles, sinó que es complementen i fan que un producte o idea agafi més força.

El 13 de juliol de 1993, L’Équipe (el diari esportiu de referència a Europa), titulava a tot estrop a portada “INDURAIN LE CHRONO MAITRE”. El dia abans s’havia disputat la 9a etapa del Tour de França, una contrarellotge a Lac de Madine, i el ciclista navarrès va destrossar tots els seus rivals (li va treure més de 2 minuts de diferència al segon classificat de la jornada). El periòdic va fer un joc de paraules amb les expressions “el cronòmetre” i “el mestre del crono” per definir la seva gesta i publicar un eslògan que va tornar-se famós.

    Categories

    Arxiu

    Autors