Comfluència

La revolució en comunicació que ja està passant se’n diu intel·ligència artificial (IA). Principalment, perquè s’ha convertit en una eina molt poderosa per a la creació de continguts. Això comportarà canvis en les estratègies de construcció de Relat: amb l’IA, inundar d’informacions (moltes d’elles tergiversades o directament falses) els públics objectiu serà ràpid i barat. La irrupció de l’IA és encara molt incipient, però ja es poden advertir un seguit de conseqüències tant sobre l’ofici de comunicador com sobre el mercat.

Una cara en primer pla ocupa tota la pantalla. Gesticula de manera ostensible i, només llavors, fa un pas enrere i comença a parlar (o a ballar, ensenyar-nos un paisatge o fer el que sigui). TikToks, reels i vídeos exploten un comportament innat de la nostra biologia.

Les noves plataformes digitals han fet trontollar la comunicació tradicional i han obert la porta a nous formats d’èxit. El públic jove dedica menys temps a veure la televisió o escoltar la ràdio i més temps a plataformes com TikTok, YouTube o Twitch. Molts d’ells han trobat en l’streaming – reproducció en línia o reproducció en continu- una nova forma d’entreteniment i passen hores i hores enganxats a les pantalles, seguint partides en directe, veient sèries o pel·lícules, reproduint vídeos de tota mena…

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  5 posts
  103 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  67 posts
  3 posts
  48 posts