Comfluència

Si ens haguessin dit fa uns anys que els temes que marcarien l’agenda mediàtica del 2021 a casa nostra serien una pandèmia, l’erupció d’un volcà a les Illes Canàries o la marxa de Messi del Barça, no ens ho haguéssim pas cregut. De totes aquestes situacions, que bé mereixen ser considerades com a catàstrofes, la del volcà ha estat la més recent en arribar. Ens ha donat imatges molt impactants, però també una nova oportunitat per veure un seguiment periodístic un pèl desmesurat.

Cada vegada hi ha més dones que trenquen estereotips del que hauria de ser una persona que ocupa un càrrec directiu. Aquests dies, a través de la revista Dones Digital que publica l’Associació de Dones Periodistes, hem descobert el testimoni d’Anna Gener Surrell, una directiva que està demostrant que una altra forma de liderar és possible.

Unes dècades enrera, l’escut del Barça (o del Madrid, o de l’Espanyol) era el símbol que identificava una comunitat d’afeccionats. L’escut feia les funcions de logo quan encara el màrqueting era una funció empresarial poc aplicada.

Amb l’esclat dels mercats de consumidors a la segona meitat del segle XX, el logotip va passar a ser considerat com una peça indispensable i definitòria de les marques. Un logotip -almenys en teoria- és un element gràfic que ha d’identificar immediatament una marca simbolitzant els seus valors essencials, fent-la el més memorable possible.

El logo era l’actiu de comunicació més important d’una marca. Però això ha canviat.

    Categories

    Arxiu

    Autors