Comfluència

El debat infinit sobre les utilitats i els perills de l’ús d’eines d’Intel·ligència Artificial (IA) al sector de la Comunicació resulta més especulatiu que no pas racional. Aquesta és una situació típica de les tecnologies disruptives, en què el canvi de paradigma que comporten distorsiona les anàlisis que se’n fan, precisament perquè encara són fetes segons els patrons i prejudicis del paradigma anterior.

Quan una persona s’incorpora a una empresa i signa un contracte de feina, inicia un vincle que va més enllà d’una simple transacció econòmica. El compromís que estableix aquesta persona amb l’organització on comença a treballar inclou el coneixement i l’assumpció d’unes normes que li permetran poder dur a terme l’activitat de manera eficient i poder conviure amb els companys de feina de la millor manera possible. Però, a banda d’això, aquest vincle també està relacionat amb la interiorització d’una sèrie de principis, diguem-ne morals, que guien l’actuació de l’empresa. Aquests principis són els valors, que, juntament amb la missió, la visió de futur i la personalitat corporativa, conformen la cultura de l’organització.

Què és allò que fa viral un contingut? Quina és la clau de l’èxit? Disculpeu si volíeu una resposta màgica però la realitat és que és una combinació de factors la que farà que el teu contingut sigui viral. I, inclús tenint en compte els diversos aspectes sobre els que parlarem a continuació, també influeix el factor sort, i aquest no el podem controlar.

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts