Comfluència

El vincle inesperat

“En comunicació hem de ser honestos amb el que fem i amb les persones per qui ho fem”

per

La periodista Ana Turón, després de treballar molt temps en diversos mitjans dirigits a col·lectius professionals, va impulsar l’any 2013 la revista online www.restauracioncolectiva.com. Aquest nou mitjà s’ha convertit, en només tres anys, en el punt de trobada i mitjà de referència del sector de la restauració col·lectiva (s’ocupa de l’alimentació escolar, en hospitals, empreses, residències de gent gran, etc.). Ara, parlem amb ella de la seva visió de la comunicació.

  1. Com podem passar de les emocions de curta durada que s’experimenten com a resultat de la comunicació a sentiments de més llarg termini? (Pregunta de Lluis Martínez-Ribes, consultor i docent en neuromàrqueting)
    Si parlem de comunicació, amb la transparència, la confiança i la honestedat. Si parléssim de campanyes de màrqueting ho veig més difícil. El màrqueting el que fa moltes vegades és crear necessitats fictícies i, com a tals, tenen data de caducitat. En aquest cas, que existeixin sentiments a llarg termini és complicat per això s’ha d’alimentar la relació amb el client amb més i més campanyes…
  2. Quin element considera crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui aconseguir l’èxit? Penso que hi han dos elements crítics perquè la comunicació funcioni. D’una banda, conèixer molt bé a qui ens dirigim i quines són les necessitats del nostre públic objectiu. Ens hem de posar a la seva pell i ‘pensar des del seu cap’, no des del nostre. Hem de ser molt empàtics amb el ‘receptor del missatge’. En segon lloc, o més aviat seria el primer, ser honestos amb el que fem i amb les persones per qui ho fem… hem d’estar convençuts de què el que oferim és el millor per al nostre públic, no per nosaltres… el contrari és allò que en castellà es diu ‘Pan para hoy y hambre para mañana’.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?El lligam quasi personal amb qui rep aquesta comunicació, la identificació entre les parts i la relació de confiança que es pot crear.
  4. Podria posar un exemple d’una empresa o una institució que gestioni bé les relacions amb els seus públics. Perquè? Per la relació que tinc amb ells com a periodista, citaria la comunicació que fa l’empresa Norge España (ho porta l’agència Tàctics). Crec que es dirigeix molt bé a cada col·lectiu d’una manera diferent. Als periodistes com a tals, al públic en general, als professionals de la restauració…
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no ha trobat resposta… No entenc com encara hi ha empreses, institucions i associacions que no veuen la necessitat de fer comunicació, i em refereixo a una comunicació professional.

Una resposta a «“En comunicació hem de ser honestos amb el que fem i amb les persones per qui ho fem”»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    4 posts
    5 posts
    108 posts
    4 posts
    4 posts
    2 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts
    1 posts