Comfluència

Sovint es diu que la comunicació és la gestió d’intangibles (com la imatge o la marca), de la qual cosa se’n segueix que una manera conseqüent d’avaluar-la seria fer-ho sobre els aspectes qualitatius, com ara l’estratègia o la creativitat aplicades. Però això equivaldria a jutjar la idoneïtat d’un menú pels colors dels ingredients: resultaria molt bonic, atractiu, però no serveix de gran cosa. En el cas del menjar interessa molt més calcular el volum de calories o les propietats dietètiques dels aliments. I en el cas de la comunicació allò que compta és el nivell de resultats aconseguits, ja sigui en termes d’impactes, d’influència o de retorn.

Els llapis i els pinzells l’han acompanyat des de ben petit. Apassionat del dibuix, quan va acabar l’ensenyament obligatori ho va tenir clar i va anar a estudiar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara, de Tàrrega. Jordi Calvís ha fet de la seva passió la seva professió. Actualment, és el director d’art de l’agència de comunicació digital Antaviana i, quan surt de la feina, col·labora amb causes socials i polítiques amb el que millor sap fer, expressant les seves idees amb il·lustracions. És impulsor de diverses campanyes reivindicatives i molt actiu a les xarxes socials. Ha creat dissenys gràfics per a l’Assemblea Nacional Catalana i per a diverses campanyes independentistes i socials. Afirma que no se sent artista i que sempre intenta adaptar-se a les necessitats dels clients i de les causes que defensa.

El debat infinit sobre les utilitats i els perills de l’ús d’eines d’Intel·ligència Artificial (IA) al sector de la Comunicació resulta més especulatiu que no pas racional. Aquesta és una situació típica de les tecnologies disruptives, en què el canvi de paradigma que comporten distorsiona les anàlisis que se’n fan, precisament perquè encara són fetes segons els patrons i prejudicis del paradigma anterior.

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  2 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts