Comfluència

Recentment hem pogut veure als mitjans de comunicació, i corrent per xarxes com Twitter, algunes intervencions d’experts en mitjans de comunicació que han fet recordar la pel·lícula ‘Don’t look up’. Aquest film, disponible a Netflix, fa paròdia de com la humanitat, començant pels periodistes, ignoren els missatges científics negatius… En aquest cas els investigadors intenten alertar que un meteorit destruirà la Terra, però això ho podríem aplicar a d’altres temes com el canvi climàtic, amb molt negacionisme al darrera.

De ben segur que ni el mateix Carles Porta no s’hauria imaginat mai l’èxit sense precedents que ha tingut i està tenint “Crims”. El que va començar com un podcast que s’emetia a Catalunya Ràdio s’ha convertit, ni més ni menys, que en dos llibres (“Llum a la foscor” i “Tot el que llegireu és real”), una sèrie televisiva i ha fet el salt a la plataforma Movistar+ per emetre’l a tot Espanya.

Portem anys corrent rere el que és nou, saltant d’una tendència en comunicació a la següent, esclavitzats pel “hi hem de ser perquè ens vegin”. Fa massa que participem en aquesta cursa de bojos per gestionar cada vegada més canals, més audiències, més llenguatges, més ‘conversa’.

  Categories

  Arxiu

  Autors

  32 posts
  12 posts
  5 posts
  99 posts
  4 posts
  1 posts
  79 posts
  65 posts
  3 posts
  48 posts