Comfluència

Les noves plataformes digitals han fet trontollar la comunicació tradicional i han obert la porta a nous formats d’èxit. El públic jove dedica menys temps a veure la televisió o escoltar la ràdio i més temps a plataformes com TikTok, YouTube o Twitch. Molts d’ells han trobat en l’streaming – reproducció en línia o reproducció en continu- una nova forma d’entreteniment i passen hores i hores enganxats a les pantalles, seguint partides en directe, veient sèries o pel·lícules, reproduint vídeos de tota mena…

En Big G té una estranya sensació. Immensament ric i popular, els últims temps és com si ja no imposés tant respecte. Com l’avi que encara presideix la taula, però a qui ningú fa massa cas. Dicta les normes, però cadascú fa amb elles el que vol. I és que, avui, tothom troleja Google de manera descarada.

La Comunicació, entesa com a influència, implica l’emissió de missatges que interpel·lin al destinatari.  Una dada, en si mateixa, és incontrovertible per a tothom. Per tant, no genera ni emocions ni reaccions entre els receptors. És pura ciència. Que 8.000 milions de persones habitin la Terra o que l’economia creixi a un ritme del 3% no provoca ni adhesions ni repulsions. Només quan afegim una interpretació subjectiva a una dada la convertim en missatge. I només aleshores haurem generat la motivació a l’audiència per a mobilitzar-la en la direcció que ens interessa.

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  5 posts
  102 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  67 posts
  3 posts
  48 posts