Comfluència

Construint relat

El màrqueting darrera de l’èxit de les memòries del príncep Harry

El llibre ‘Spare’, les memòries del príncep Harry d’Anglaterra, va vendre més d’1,4 milions de còpies en la versió anglesa en el primer dia a la venda. És un rècord absolut per a una editorial com Penguin Random House que, de llibres, en té.

I com han aconseguit aquest èxit? Bé, la veritat és que s’explica per diversos motius, i no tots lligats a la campanya publicitària que hi ha al darrera, però aquí intentaré centrar-me en el màrqueting que acompanya aquesta fita.

La principal estratègia ha estat la generació de Hype (voluntari i involuntari, se suposa, en aquest cas). És cert que tot el relacionat amb la reialesa britànica sol suscitar interès. Quan parlem del príncep Harry, ens podem remuntar a les notícies de la seva joventut “complicada”, potser encara més. I des que va iniciar una relació amb l’actriu Meghan Markle les notícies sobre tots dos, en especial als sensacionalistes rotatius britànics, no han cessat. Només faltava que posessin mar de per mig i “trenquessin” amb la família reial.

Però ja recentment, s’arriba a un punt àlgid d’interès amb l’estrena del documental ‘Harry i Meghan’, que ha aconseguit un èxit també aclaparador a Netflix assolint el Top10 de més vistos a 85 països. És evident que la tafaneria en torn de la Casa Reial Britànica té el seu públic.

Quan “tothom” comentava la docu-sèrie, el príncep Harry enllestia les memòries i inclús concedia una entrevista dos dies abans del llançament on deixava anar algun spoiler per a les delícies dels mitjans.

Per si això no generés prou interès, va haver un error en l’embargament de l’edició en espanyol que es va posar a la venda en algunes llibreries cinc dies abans de la data pactada. Això va fer que periodistes d’arreu del món compartissin alguns dels passatges més cridaners de l’autobiografia.

Tot això va fer que les xarxes socials i els mitjans de comunicació anessin plens sobre el tema. I així arribava el 10 de gener, primer dia de venda al públic i, a Anglaterra, inclús va haver llibreries que van obrir a mitjanit per donar sortida al bestseller.

Voluntària o involuntària, la veritat és que l’estratègia ha estat un èxit. No podem saber què pensarem d’aquestes memòries d’aquí uns anys, però ara per ara, està entre els més venuts de plataformes com Amazon.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    4 posts
    5 posts
    108 posts
    4 posts
    4 posts
    2 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts
    1 posts