Comfluència

La imatge

Enviar fotos per WhatsApp degrada la qualitat de les imatges

WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a Catalunya i s’ha convertit en un canal de comunicació imprescindible tant en l’esfera personal com en la laboral. A través d’aquesta aplicació, conversem i intercanviem una gran quantitat d’informació: enllaços, arxius, vídeos, imatges, entre d’altres.

El fet de compartir aquests documents és molt pràctic i útil a l’instant, segur que sí, però molts usuaris desconeixen que gran part d’aquestes fotografies i vídeos transmesos per WhatsApp no seran aprofitables en un futur. Què volem dir amb això? Doncs que per poder enviar aquestes fotografies, la compressió és tan elevada que acaba afectant de forma irreversible la qualitat de la imatge i, per tant, mai més podrà ser ampliada ni revelada amb una resolució òptima.

Si WhatsApp enviés aquests arxius en el format original que s’han fet amb la càmera del mòbil, esgotaríem la tarifa de dades en poc temps, ja que l’aplicació comprimeix un 50% les imatges, a més de reduir-ne la resolució. En aquest últim punt, els resultats varien entre els 90 i 300 KB en funció de com i quan enviem la imatge: si ho fem amb Android o amb iOS; si enviem una imatge que s’ha realitzat fa menys de 24 hores; si l’adjuntem des del propi WhatsApp o indiquem l’enviament a través de la Galeria o la Càmera.

Com a exemple, exposem una circumstància que pot ser recorrent: compartir amb els nostres contactes l’àlbum de fotos d’una celebració familiar. Si la finalitat de l’enviament dels arxius és simplement ensenyar aquella vivència de forma efímera però no volem que pervisqui en el temps, podem utilitzar el WhatsApp. Tanmateix, si la pretensió és que el nostre receptor pugui conservar aquell record de forma física amb la màxima qualitat -per si l’ha d’utilitzar en un futur- hem de modificar els nostres hàbits i el mètode d’enviament. Quines opcions tenim?

Actualment, una prevalent incongruència és que ens comprem mòbils sofisticats amb bones càmeres, una prestació que acaba resultant inútil si després malmetem les nostres pròpies captures a través WhatsApp. Una explicació podria ser que ho fem per desconeixement -excusa que ja no podem utilitzar després de llegir aquest article-. O se’n podria fer una altra lectura: potser, en la societat de la immediatesa, un ja no vol que els records transcendeixin més enllà del moment present. Si és així, quina llàstima!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    5 posts
    5 posts
    108 posts
    4 posts
    4 posts
    3 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts
    1 posts