Comfluència

Noves oportunitats

Generació streaming

Les noves plataformes digitals han fet trontollar la comunicació tradicional i han obert la porta a nous formats d’èxit. El públic jove dedica menys temps a veure la televisió o escoltar la ràdio i més temps a plataformes com TikTok, YouTube o Twitch. Molts d’ells han trobat en l’streaming – reproducció en línia o reproducció en continu- una nova forma d’entreteniment i passen hores i hores enganxats a les pantalles, seguint partides en directe, veient sèries o pel·lícules, reproduint vídeos de tota mena…

Les plataformes de creació de continguts han anat creixent de manera exponencial en els darrers anys, especialment arran de la pandèmia, fins a convertir-se en espais capdavanters i referents en el món del lleure, la comunicació… 

De ben segur que si penseu en plataformes digitals, una de les primeres que us ve al cap és Twitch. Una aplicació que permet als usuaris veure i realitzar emissions de vídeo en directe, així com d’interactuar amb l’audiència. Tot i que no és una plataforma nova -va ser creada l’any 2011- la seva popularitat s’ha anat incrementant fins a convertir-se en la ‘live streaming’ per excel·lència arreu del món. 

Inicialment es va fer famosa per la transmissió de creadors jugant a videojocs, però amb el temps s’han anat introduint temàtiques més enllà dels videojocs, com ara les sèries, la música, la literatura, la cuina, l’art  o, fins i tot, l’estil de vida. 

Les xifres parlen per si soles. Segons dades de la pròpia plataforma, Twitch té una mitjana de dos milions d’espectadors fixos, cada dia es registren al voltant de 30 milions d’usuaris actius i cada mes més de 8 milions de creadors de contingut realitzen directes. Però al gran gegant de l’streaming li van apareixent nous competidors. 

Un dels darrers que ha generat més debat és Kick. Aquesta plataforma presenta les mateixes funcions i una interfície molt similar a la del seu rival;  podríem dir que és una “còpia” de Twitch, però amb una diferència important. A Kick els streamers o creadors de contingut poden emportar-se el 95% dels guanys per subscripcions i la resta, un 5 %, és per a la plataforma. És a dir, el nou aplicatiu superaria amb escreix les polítiques del 50-50 de Twitch i el 70-30 de YouTube. La diferència és abismal!

Tot i que va ser llançada el desembre de l’any passat en versió beta, el projecte fa anys que es gesta i aspira a convertir-se en líder en el sector del streaming. I és que Kick ja ha cridat l’atenció de noms destacats d’aquest món i sembla que això només ha fet que començar. Aconseguirà destronar la reina de les plataformes d’streaming? Veurem! El món digital no deixa de sorprendre’ns!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    5 posts
    5 posts
    108 posts
    4 posts
    4 posts
    3 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts
    1 posts