Comfluència

Cercant l'eina

6 àmbits en què una Intranet pot transformar una organització… i com saber si ho aconsegueix

Una Intranet corporativa és una eina amb un potencial enorme de transformació i de millora dels processos interns de qualsevol organització. Però perquè sigui eficaç, hem de poder mesurar el seu impacte de manera efectiva.

En ser un canal de comunicació interna, on els usuaris són els propis companys de feina, el feedback que en tenim sol ser abundant… però també parcial –prové de l’entorn més proper– i condicionat per relacions i interessos. Si volem avaluar el ROI d’una Intranet hem de definir de manera precisa els seus objectius –què volem que ens ajudi a aconseguir– i, a continuació, establir mètriques que ens permetin demostrar amb dades els beneficis que aporta.

De manera resumida, gràcies a una Intranet corporativa podem generar canvis en les persones de la nostra organització en 6 àmbits: productivitat, compromís, experiència del lloc de treball, comunicacions, cultura 

innovadora i benestar.

Ho explica en detall la recent publicada The ultimate guide to Intranet ROI, de la consultora britànica Unily. Incidir en aquests aspectes té resultats directes que podem mesurar i que ens permetran calcular l’eficàcia d’una Intranet i el ROI que n’obtenim.

Així, a més de mètriques habituals com el nombre de visites, interaccions o publicacions compartides, també ens hem de fixar en indicadors d’impacte directe en l’organització com la reducció de l’absentisme, la capacitat de retenció de talent, l’estalvi de temps en reunions presencials, l’eficiència en l’accés a la informació o el temps d’integració d’un nou treballador (el que triga a assolir la seva màxima productivitat).

Una Intranet pot ser un element disruptiu per millorar una organització. Per això, des del disseny inicial fins a la seva gestió diària s’han de liderar de manera professional i amb visió estratègica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts