Comfluència

Noves oportunitats

Com hem de comunicar per arribar a un consumidor cada cop més "conscient"?

El consum està canviant. Cada cop som més les persones que ens preguntem què (i qui) hi ha darrere de les marques que fins fa dos dies consumíem sense problemes. De l’impuls del consum conscient parla, precisament, aquest article de la cooperativa Opcions.

“Dotze milions declarem incloure criteris ètics a les nostres decisions de compra”

El fet que les persones ens preocupem per aquestes qüestions ètiques, per exemple les condicions laborals de qui produeix allò que consumim; o ambientals, com la priorització dels productes de proximitat, sense químics innecessaris, etc. ha revolucionat el sector del consum. En aquest context, a més, són les noves empreses, sovint petites, les que estan innovant: més personalització, processos de producció tradicionals, més cura del medi ambient… i amb això estan aconseguint competir de tu a tu amb les grans multinacionals! I ara entrem en matèria, en concret la comunicació, que és el que ens ocupa en aquest espai. Si volem arribar a tot aquest sector de la població que es pot definir com a “consumidor conscient”, no només has de fer les coses de manera diferent, sinó que també ho has de comunicar de manera diferent!

La comunicació en sostenibilitat cada cop està guanyant més pes. I és que si en la teva producció, logística, venda… tens cura dels aspectes ambientals, això són valors que has de saber comunicar! Si la sostenibilitat és transversal al teu negoci, també ho ha de ser a la teva comunicació.

Per posar un exemple. Els grans formats publicitaris emprant multitud de materials i sense cap personalització… segurament no són per a tu! Per sort, avui dia comptem amb un entorn digital que ens permet, d’una banda, estalviar recursos materials (ja no cal imprimir-ho tot) i, per l’altra, realment dirigir-nos al nostre públic. Així, podrem adaptar molt més els missatges, pel que tindran una millor acollida. Segurament no tindrem tantes impressions (visualitzacions) com amb els grans formats, però ens podrem assegurar que el missatge arribi al seu destinatari d’una manera molt més efectiva. El principi bàsic que caldrà aplicar en la nostra comunicació serà la transparència. Hem de mostrar tot el que som i tot el que fem, ja que aquest aspecte serà clau per a guanyar-nos la confiança dels consumidors.

En conclusió, la comunicació és una pota més (una pota imprescindible) de qualsevol negoci i, per tant, ha d’anar alineada amb els objectius estratègics de l’empresa. Si valores la sostenibilitat i la responsabilitat social, fes-ho notar!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts