Comfluència

Modelant la imatge

El valor de la imatge en moviment

Per què escollir el llenguatge audiovisual en comunicació?

“Una imatge val més que mil paraules”. D’acord. Sembla que aquesta és una afirmació molt reconeguda i acceptada socialment. Si és així, a continuació ens hauríem de plantejar la següent reflexió: “Una imatge en moviment val més que X  paraules”. El fet que la imatge sigui dinàmica i, per tant, aporti més informació, n’incrementa exponencialment el  seu valor?

Els vídeos estan formats per infinitat d’instantànies (frames o fotogrames) que, en ser projectades seqüencialment, amb més o menys freqüència, donen sensació de moviment. La frame rate actual és de 24 fotogrames per segon (fps) en cinema i 25 fps en televisió. Això vol dir que, en un segon, el nostre cervell és capaç de digerir i entendre la informació que proporcionen 25 fotografies, l’una darrera l’altra. I quants segons dura un anunci, un reportatge o una pel·lícula?

Ja tenim la resposta. Un vídeo és una eina comunicativa amb un poder incalculablement major que una fotografia o que una narració. O, si més no, té un espectre comunicatiu molt més ampli. Combina la paraula, la imatge i el so per transmetre informació més concentrada, més digerible i més amena. El receptor del nostre missatge espera que li expliquem les coses amb rigor però, alhora, amb gràcia i creativitat. Posem-li fàcil! El llenguatge audiovisual és una molt bona opció en comunicació.

El Consorci Hospitalari de Vic ja aplica l’estratègia d’utilitzar vídeos corporatius per fer arribar els missatges als seus grups d’interès. Acaba de publicar un audiovisual, elaborat per Op-team, per mostrar el seu model de formació sanitària especialitzada als futurs residents. És un exemple d’èxit que tu també pots aplicar a la teva empresa. A Op-Team et podem ajudar. Som-hi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts