Comfluència

Problemes de comunicació

Gestió de la comunicació: persona o servei?

Quan les empreses detecten que necessiten reforços en matèria de comunicació, sovint, pensen en contractar una persona: un periodista o un professional especialitzat en màrqueting i/o comunicació corporativa. Això és fantàstic! Significa que l’empresari és conscient dels beneficis que li pot aportar una gestió de la comunicació constant, acurada i estructurada.
Davant d’aquesta situació, però, els dirigents de l’empresa tenen una alternativa a través de la qual poden assolir els mateixos (o millors) objectius: contractar un servei enlloc d’una persona, és a dir, externalitzar el servei o el que es coneix com ‘outsourcing’, una pràctica empresarial que consisteix en la contractació d’una sèrie de serveis a empreses externes especialitzades en accions que no formen part de l’activitat medul·lar de l’empresa.

Quins beneficis pot aportar l’externalització o outsourcing a la teva estratègia empresarial? Una llista no exhaustiva inclouria:

  • Convertir els costos fixos d’estructura en variables. Només es paga pels serveis veritablement utilitzats. No hi ha mai recursos (humans) ociosos
  • Guanyar en qualitat i competitivitat. Al darrera no hi tens a una única persona (amb les seves limitacions funcionals i formatives) sinó que hi tens tot un equip d’especialistes que ofereixen un servei integral i molt més complet, en camps que van des del disseny d’estratègies a la realització de tasques relacionades amb l’elaboració de continguts, el disseny gràfic o la gestió d’actes.
  • Assessorament expert continuat, ja que comptes amb especialistes en diferents àmbits de la comunicació que garanteixen l’excel·lència a tot tipus de processos i productes.
  • Reduir riscos per contingències laborals (baixes, vacances, etc).
  • Major flexibilitat per disposar de suficients recursos davant tasques més laborioses com grans esdeveniments o llançament de nous productes o serveis.
  • Delegar responsabilitats permet a les empreses centrar-se en els seus objectius estratègics mentre els experts atenen tasques específiques.
  • Disminució del temps i dels costos d’implantació del servei. La corba d’aprenentatge s’aplana per l’expertesa dels professionals que aporta l’empresa externa.
  • Reducció del risc i increment de la productivitat. Les capacitats tècniques ja estan testades i acreditades.

Ara bé, a l’hora d’escollir un company de viatge, no es recomana fixar-se només en els costos. Per tenir èxit, cal buscar un proveïdor que faci seus els objectius de la companyia, faci una immersió per entendre-la i prepari un vestit a mida en quant a estratègia i accions. Només així, s’aconseguiran crear relacions de confiança, d’alt valor afegit, duradores en el temps i amb els resultats esperats. Així, doncs, si dirigeixes una empresa i estàs buscant un consultor en comunicació, abans de prendre una decisió pensa què et pot anar millor: persona o servei?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts