Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Governar la comunicació

Un dels grans reptes de la comunicació actual és intentar “governar” les múltiples veus que contínuament parlen de nosaltres.
Som en l’era de l’immediat, de les crisis que esclaten i que, un minut després, ja corren per les xarxes socials. Però, sobretot, vivim en la intercomunicació total. La línia que separava comunicació interna i externa s’ha difuminat. No hi ha filtres: tot se sap al moment i és multiplicat per infinitat de veus.

Per això, avui, la millor manera de “governar la comunicació” és buscar complicitats, començant per casa nostra. Hem de deixar de veure els professionals únicament com un “públic”, com un receptor passiu, i donar-los la consideració que, en l’època de la sobreinformació i de la viralitat, es mereixen: la d’aliat estratègic en la comunicació corporativa.

Ambaixadors de marca
“La Comunicació ha deixat de ser controlable”, explicava recentment l’experta Noelia Mejide, responsable de Comunicació Corporativa de la companyia química BASF a Espanya: “Hem d’abandonar el rol de controladors –cosa avui impossible– i convertir-nos en facilitadors”.

Tothom comunica, i un treballador ben informat pot ser el millor i més directe ambaixador de la nostra marca. Per començar a treballar en aquest sentit, primer cal identificar “referents”, persones de la nostra organització que pel seu caràcter, activitat o habilitats són “influenciadors” nats.

Cal sumar-los a la nostra causa, fer-los partícips de l’estratègia de comunicació, fer-los accessible la informació –prioritzant-los fins i tot en els circuits de comunicació– i, si cal, dotar-los de coneixements i d’eines que els facilitin el seu rol.

El seu èxit serà el nostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  3 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  1 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts