Comfluència

Noves oportunitats

La publicitat ja és, sobretot, digital

Recentment IAB Spain ha fet públic l’Estudi d’Inversió Publicitària en Mitjans Digitals 2019, elaborat per PwC. Segons aquest estudi, el darrer any la inversió en publicitat en mitjans digitals va superar els 3.000 milions d’euros amb un 10,6% de creixement respecte 2018.

Aquesta xifra ha portat els canals digitals a ser els líders en inversió publicitària. El gruix de la inversió (30,7%) se l’emporta el Display, seguit de prop per la publicitat en xarxes socials (25,6%). Si ens fixem en l’evolució, fa només 10 anys (2009) la inversió en publicitat digital va ser de 654 milions d’euros, és a dir, gairebé 5 cops inferior.

Els resultats d’aquest estudi confirmen que els canals digitals són imprescindibles per a qualsevol estratègia de comunicació (ja sigui amb publicitat o sense). En funció dels teus objectius de comunicació i els teus públics objectiu, la teva estratègia emprarà uns o altres canals. A nivell de publicitat, també és avui dia més fàcil, ja que per anunciar-te, per exemple, a les xarxes socials, no calen xifres desorbitades com passava amb la publicitat tradicional.

No obstant, tot i que les diferents eines (ja siguin xarxes socials o el mateix Google) intentin donar totes les facilitats i pot semblar molt fàcil fer el teu primer anunci o promocionar un dels teus continguts… Cal establir una estratègia prèvia que permeti optimitzar la inversió! Potser et sembla fàcil destinar 100 euros al mes a publicitat a les xarxes, però si aquesta despesa no et reporta cap benefici, no acabarà sortint car?
Deixa’t assessorar! Les xarxes socials, tot i que ens sembli que les dominem, poden proporcionar-te grans beneficis a nivell de reputació i imatge, però per això cal gestionar-les de manera professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts