Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Una eina per saber què busca el teu públic

Recentment he descobert la eina Answer the public en un curs sobre Eines i Estratègies per a la Comunicació Ambiental impartit per Wakatobi i l’Ana Villagordo i que ha organitzat el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya.

És una pàgina web on podem cercar conceptes del nostre interès i trobar quines cerques  fan a Google les persones en relació als mateixos.

Per exemple, posant “Comunicación”, Answer the public em retorna 64 preguntes, 42 frases fent ús d’alguna preposició, 40 comparacions i 208 altres cerques amb una altra paraula ordenades per ordre alfabètic. 

A més, mostra els resultats amb gràfics com el de sobre que faciliten realment la consulta. Però a banda de mostrar-vos com d’intuïtiu i fàcil és fer servir aquest web (per fer les cerques podeu seleccionar una ubicació i idioma), el realment important és el per a què.

En el moment de preparar una estratègia de comunicació és important disposar d’informació. Hem de marcar els objectius, conèixer els públics als quals ens dirigim, saber de quins recursos disposem… I en tota aquesta fase de recopilar informació és quan eines com Answer the public o alguna de similar ens pot ajudar.

Són eines que ens permeten conèixer els interessos de les persones ja que ens mostren les cerques més habituals. I això, d’una banda, ens facilita informació dels públics, però també ens pot ajudar a diferenciar-nos i a trobar el nostre valor afegit. També ens pot ajudar a estructurar la nostra comunicació a nivell de missatges.

Si ningú fa cerques de la forma que volem, potser ens costa que ens trobi el gran públic, però potser ens confereix estatus de nínxol i això ens interessa. Però si trobem que el concepte que volem “explotar” ja està molt emprat… potser no oferim res de nou i ens podem replantejar el nostre producte o servei o, si més no, la forma de donar-lo a conèixer.

En definitiva, invertir una mica de temps en fer una petita recerca sobre què es cou a la xarxa, ens pot ajudar a orientar la nostra comunicació. Coneixes i utilitzes habitualment alguna eina d’escolta a Internet?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts