Comfluència

Dialogant amb l'entorn

A quina temperatura bullen les xarxes?

per

D’un temps ençà, quan es fa una ullada pels espais web dels diaris generalistes més coneguts existeix el risc de trobar-se amb alguna notícia alarmant que ens fa saber que “les xarxes bullen”. Una situació aparentment catastròfica si s’atén al to del titular, però que sovint fa referència a un acte, comentari o fotografia sense massa rellevància.

Més enllà de l’ús d’aquest recurs com a pescaclics (“clickbait”, en anglès), aquesta expressió també fa pensar en l’ús que es fa de les xarxes i la interacció amb els usuaris. Fins a quin punt una acció, missatge o fotografia malinterpretada (o no prou ben comunicada) pot fer que la imatge personal o corporativa es vegi immersa en els giravolts d’aquesta ebullició digital?

Cal, doncs, tenir en compte alguns consells:

 • S’ha de gestionar de manera encertada l’estratègia i les accions comunicatives que, individualment o com a empresa, desenvolupem a les xarxes socials, i fer que els missatges s’adeqüin a les idees que volem expressar.
 • És important que la interacció amb els usuaris sigui correcta. Avaluar quan cal respondre i quan no, entendre l’objectiu de l’usuari i fer-ho sempre de forma educada encara que el comentari hagi estat negatiu. A vegades és millor respondre per aturar la polèmica i guanyar temps. D’altres, el millor és no seguir alimentant la conversa.
 • Malgrat la cura en els missatges, cal mantenir l’autenticitat de la marca. Que la imatge a xarxes sigui la que volem donar.

Fer un bon ús de les xarxes socials ens ajudarà a treure’n rendiment. Si malgrat aquesta bona actuació ens trobem enmig d’una polèmica, caldrà saber actuar correctament i veure fins a quin punt la temperatura és prou segura i quan ens hem d’afanyar a apagar el foc si no en volem sortir escaldats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  2 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts