Comfluència

Dialogant amb l'entorn

A quina temperatura bullen les xarxes?

per

D’un temps ençà, quan es fa una ullada pels espais web dels diaris generalistes més coneguts existeix el risc de trobar-se amb alguna notícia alarmant que ens fa saber que “les xarxes bullen”. Una situació aparentment catastròfica si s’atén al to del titular, però que sovint fa referència a un acte, comentari o fotografia sense massa rellevància.

Més enllà de l’ús d’aquest recurs com a pescaclics (“clickbait”, en anglès), aquesta expressió també fa pensar en l’ús que es fa de les xarxes i la interacció amb els usuaris. Fins a quin punt una acció, missatge o fotografia malinterpretada (o no prou ben comunicada) pot fer que la imatge personal o corporativa es vegi immersa en els giravolts d’aquesta ebullició digital?

Cal, doncs, tenir en compte alguns consells:

  • S’ha de gestionar de manera encertada l’estratègia i les accions comunicatives que, individualment o com a empresa, desenvolupem a les xarxes socials, i fer que els missatges s’adeqüin a les idees que volem expressar.
  • És important que la interacció amb els usuaris sigui correcta. Avaluar quan cal respondre i quan no, entendre l’objectiu de l’usuari i fer-ho sempre de forma educada encara que el comentari hagi estat negatiu. A vegades és millor respondre per aturar la polèmica i guanyar temps. D’altres, el millor és no seguir alimentant la conversa.
  • Malgrat la cura en els missatges, cal mantenir l’autenticitat de la marca. Que la imatge a xarxes sigui la que volem donar.

Fer un bon ús de les xarxes socials ens ajudarà a treure’n rendiment. Si malgrat aquesta bona actuació ens trobem enmig d’una polèmica, caldrà saber actuar correctament i veure fins a quin punt la temperatura és prou segura i quan ens hem d’afanyar a apagar el foc si no en volem sortir escaldats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts