Comfluència

El vincle inesperat

“Amb una bona gestió estalvies temps i diners i guanyes visibilitat i credibilitat”

per

Per Fran Garcia Morales, si tens molt clar qui ets, què vols comunicar, què vols transmetre, a qui et vols dirigir i què vols aconseguir, tens la meitat de l’èxit aconseguit. Tenint 20 anys d’experiència en el món de la comunicació, i havent passat per mitjans com TVE o Marca, fa tres anys que dirigeix el Departament de Comunicació del Vall d’Hebron Institut de Recerca.

  1. En un moment de forta desafecció política, creus que pots posar un exemple de partit o líder polític que faci una comunicació creïble, no basada en el tacticisme? (Pregunta de Rosa Culell, Consellera delegada del grup de comunicació portuguès Media Capital)
    Al marge de les notícies del dia a dia sobre corrupció política, que es donen des de l’inici dels temps en la civilització arreu del món, els polítics són un mal necessari i per ara no s’ha creat res que els pugui substituir. No sempre el tacticisme ha de considerar-se no creïble. La política és un mirall de la vida i tots fem tacticisme. La credibilitat és subjectiva, però diria que en general aquells més creïbles són els que actuen pel seu compte, sense seguir les directrius del partit. Clar que com a expert en comunicació i amb experiència en comunicació política, recomanaria als polítics del meu partit que seguissin les directrius del partit. Sense adonar-me estic donant una resposta tàctica.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit?
    Tenir molt clar el qui ets, el que vols comunicar, el que vols transmetre, a qui vols dirigir-te i què vols aconseguir. Si pots donar resposta a totes aquestes preguntes tens la meitat de l’èxit aconseguit. L’altre 50% depèn de moltes coses, entre elles la sort.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?
    Que sàpiguen que existeixes, que sàpiguen el que fas en general, que sàpiguen què és el més important que fas en aquest moment. Amb una bona gestió crees una marca, la fas popular, l’explotes i la desenvolupes. Amb una bona gestió estalvies temps i diners i guanyes visibilitat i credibilitat.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què?
    Tothom falla alguna vegada i tota imatge té un moment baix, però el que cal és que la teva marca perduri, per això jo admiro les marques de tota la vida en tots els sectors que, després de molts anys, formen part del nostre dia a dia. Aquelles que no cometen grans errors, que són capaces d’adaptar-se al pas del temps, que tenen com a primera prioritat al seu públic o client i que reconeixen els errors.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…
    Com sobreposar-se a la mala sort? De la Llei de Murphy que fa que quan tens un bon tema per comunicar un dia concret amb tot planejat… de sobte la resta del planeta es posa en contra teu en forma de convocatòria d’eleccions sorpresa, tsunami amb cent mil morts, dimissió del vice-president i, per descomptat, fitxatge estrella del Barça. Aquell dia, per molt bé que ho hagis planejat tot, tens molts números de no arribar com es mereix l’esforç i la gestió prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts