Comfluència

Noves oportunitats

Comunicació híbrida

La pandèmia de la Covid-19 ha fet replantejar moltes activitats, tot buscant la seguretat i la protecció de les persones. Teletreball (tots els que poden), competicions esportives sense públic, reducció de la mobilitat en els transports públics… A més, els efectes de la paràlisi econòmica han provocat caigudes de la producció (tèxtil, automòbils…) i del consum (turisme o cultura, entre altres). Ara bé, la situació també ha generat oportunitats, i no només per als que venen mascaretes o gel hidroalcohòlic, sinó per a sectors tan diversos com la logística (Amazon o Glovo no paren) o la tecnologia (les cotitzacions de les empreses del Nasdaq estan disparades!).

Per al nostre sector -Comunicació i Màrqueting- la tendència que s’està imposant és la hibridació: combinar les accions físiques o presencials amb les digitals o online. I això passa a quasi tots els camps: des de les entrevistes televisives fins a les campanyes promocionals de qualsevol producte.


Per la importància que té per a una ciutat firal com Barcelona, la iniciativa del Consorci de la Zona Franca de fusionar i, alhora, evolucionar les seves dues fires tradicionals (SIL i BMP) representa un exemple de comunicació híbrida a seguir. El Barcelona New Economy Week – BNEW és un projecte per al mercat B2B, que combina els espais físic i digital, i que aglutinarà esdeveniments singulars de Logística, Real Estate, Indústria Digital, Ecommerce i Zones Econòmiques, tots ells amb un denominador comú: la nova economia.

BNEW comptarà amb una plataforma digital molt senzilla d’utilitzar que permetrà als visitants seguir en streaming tot el programa de coneixement. També oferirà més possibilitats de networking entre empreses i directius. La nova fira se celebrarà a diferents edificis singulars de Barcelona, amb espais oberts, diàfans, digitals i compromesos amb l’Agenda 2030.
Les fires professionals, en tant que actes de relació / comunicació entre Oferta i Demanda, seran fonamentals per reactivar l’economia després de la crisi de la Covid-19. Però davant l’escenari de distància social que exigeix la batalla contra la pandèmia, és fàcil d’endevinar que només triomfaran aquells certamens que sàpiguen hibridar amb encert la interacció física amb la virtual, i aconsegueixin així crear experiències amb sentit per als participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts