Comfluència

Noves oportunitats

El full de ruta de la xarxa social més utilitzada del món

Un mes després que Twitter hagi afrontat el seu desè aniversari amb el repte de superar l’estancament en número d’usuaris -300 milions d’usuaris actius-, l’altra gran xarxa social actual, Facebook, pretén seguir creixent a la velocitat de la llum i no es conforma amb els 1.600  milions d’usuaris actius. L’ambició i l’afany d’expansió dels seus creadors, però, no es pot equiparar en un cas i en l’altre.

Alguns membres de la cúpula directiva de Twitter, per exemle, ni tan sols són usuaris actius de la xarxa. El conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, en canvi, marca tendència. En l’àmbit personal, aprofita qualsevol  instant de la seva vida quotidiana per compartir amb els seus seguidors. I en l’àmbit empresarial, segueix treballant en el seu pla per fer arribar Internet a tota la humanitat.

Les noves pretensions de Zuckerberg es van confirmar la setmana passada a la F8, la conferència destinada als desenvolupadors d’aplicacions, que marca les línies estratègiques de la companyia durant els propers 10 anys. Entre les novetats, destaquen moltes potencialitats de les quals se’n poden beneficiar les empreses que tenen perfil a Facebook: el vídeo en directe, la realitat virtual i els chatbots -unes unitats de software capaces de sostenir converses lògiques amb l’usuari per oferir-li els béns i els serveis que podrà adquirir.

En aquest context, és un bon moment per a què les empreses i institucions es plantegin la necessitat de configurar la seva pròpia identitat digital i valorin els beneficis que els poden aportar les noves eines de comunicació 2.0.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts