Comfluència

Construint relat

Els detalls també comuniquen

Tendim a pensar que només els fets més destacats, com l’organització d’un esdeveniment, o l’enviament d’una nota de premsa a un llistat infinit de mitjans són els que comuniquen la nostra marca o transmeten la identitat de la nostra empresa. Però els petits detalls com l’enviament d’un correu electrònic a un client també comuniquen, i molt.

El fet que les signatures dels correus de tots els treballadors estiguin unificades és un punt a favor en la transmissió de què l’empresa és cohesionada i cuida la seva imatge corporativa. A més, tots els textos, des dels emails que es creuen amb els clients o proveïdors, fins les notícies del nostre web, els posts del nostre blog o les actualitzacions a la intranet, han d’estar correctament escrits, tant en la forma com en el fons.

Per cuidar la forma és tan senzill com elaborar unes plantilles que ens serviran per a tots els documents i que, com hem esmentat amb les signatures dels correus, transmetin la unificació de criteris d’imatge dins de l’empresa. Però a més, implicarà que cuidem tots els detalls en la nostra tasca. No obstant, a banda de seguir el nostre manual d’estil, hem de vetllar perquè tots els continguts estiguin ben escrits, és a dir, que no continguin cap falta d’ortografia i que estiguin ben estructurats.

Sovint enviem emails sense revisar, o no donem importància a la redacció d’alguns documents perquè són interns, però no podem obviar que les petites errades també compten. Que un dels nostres clients rebi una comunicació, sigui en la forma que sigui, amb una falta d’ortografia, transmet deixadesa, manca d’interès o inclús pitjor, de coneixement.

De la mateixa manera que cuidem la imatge dels nostres productes, hem de cuidar el que transmeten els nostres textos. Que aquests estiguin ben estructurats, tinguin un to adequat i una ortografia cuidada, pot ajudar molt més del que creiem a la nostra projecció exterior.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts