Comfluència

Creant comunitat

Els que tenen més followers

L’abast de la crisi actual dels mitjans de comunicació -especialment de la premsa- confirma que som davant d’una revolució. Des dels temps en què Gutemberg va enviar a l’atur milers d’amanuenses amb l’invent de la impremta no s’havia vist res de semblant. Diuen que un dels principals diaris espanyols  ha passat de vendre l’anunci de contraportada per 20.000€ a oferir-lo per 1.000. Catàstrofe total!!

Però no totes les empreses van igual, malgrat la conjuntura. L’Esglèsia Catòlica, sense anar més lluny. Pocs dies després que Benet XVI estrenés compte a Twitter (on, per cert, amb només 7 piulades ja ha aconseguit més d’un milió de followers), l’Arquebisbat de Barcelona llença un redisseny del seu setmanari… que inclou l’incorporació d’aplicacions 2.0. Així, el Full Dominical que publica des de 1881 esdevé ara digital i multimèdia gràcies a l’ús dels codis QR i de la realitat augmentada (AR).

Ells sí que en saben. Perquè són la comunitat amb més seguidors del planeta, i perquè cap altra marca no pot lluir l’emblema “since 33”. Els que titllen d’antiquats l’Esglèsia s’equivoquen de ple: només els que s’anticipen als canvis resisteixen 20 segles en el mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts