Comfluència

Una pregunta

És Internet insostenible?

Quin Internet estem fent? Imatge: Benny Lin - CC BY 2.0La pregunta prové d’una petita anècdota que m’han explicat avui. Una persona consulta els horaris d’atenció telefònica d’una universitat pública catalana al web oficial per realitzar una gestió… i truca dins de les hores establertes segons el web.

Un cop aconsegueix parlar amb algú a l’altra banda, la despatxen de males maneres, informant-la que no està dins de l’horari d’atenció. Que la informació del web és incorrecta i que això ja ho han explicat no-sé-quants-cops a no-sé-quantes-persones.

A banda de l’actitud poc professional (o humana) de l’interlocutor, em sorgeix el següent carrussel d’interrogants. És Internet insostenible? Quants webs desactualitzats de les organitzacions més diverses s’arrosseguen per la xarxa esperant confondre o fer perdre el temps als seus lectors? Hi ha capacitat per mantenir tots els continguts amb data de caducitat que es creen a innumerables webs corporatius?

És clar que també ens podríem plantejar unes altres preguntes que, paradoxalment, podrien servir per veure-hi més clar: Es dedica suficient temps a plantejar un web? Es pensa suficientment en com construir-lo per dotar-lo de la màxima potència però amb un nivell de manteniment factible? És la forma en què estem fent Internet sostenible?

Una resposta a «És Internet insostenible?»

  1. És res del que fem sostenible? NO. Jo crec que aquesta obsolescència no programada però inevitable dels webs genera molts mals de cap arreu del món. Potser es podria sol·lucionar com ve dius amb una mica de previsió i realisme o creant una brigada de netejadors professionals d’internet, una mena de BCNeta que eliminés tot contingut desactualitzat, una utopia més per a aquest món de bojos en el que s’està convertint internet 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts