Comfluència

Creant comunitat

Gestió de la marca personal

L’expert Dan Schawbel va definir el concepte marca personal en aquests termes: “com ens comercialitzem als altres”. Però, com fer-ho per a què esdevingui poderosa i generi força beneficis econòmics?
A la pràctica es poden explorar tres vies diferents per a posicionar una marca personal:

  1. Ets un geni, ets un líder. Einstein o Trump converteixen en or moltes de les coses que toquen, simplement perquè són al top of the mind de molt gent. Són populars per la seva personalitat arrasadora, perquè són inigualables en les seves facetes professionals públiques (encara que sovint no els entenguis).
  2. Surfeges sobre la moda del moment. Les influencers a les xarxes socials o els autors sobre temàtiques que han estat molt seguides -ja sigui l’autoajuda o la inversió en Borsa- ascendeixen ràpidament en l’escala de la notorietat pública. El secret és arrossegar quanta més gent millor i convertir-se en el seu gurú.
  3. Acumules i presentes una trajectòria. De Gaudí als fundadors de Google, les persones que acrediten haver aportat una gran quantitat d’obres (o una obra molt gran) a la societat són absolutament respectades i valorades. És allò de què els fets parlen per tu.

Tots aquells que aspiren a construir i difondre la seva marca personal han de mirar d’encabir-se en una de les 3 categories citades… o renunciar. Perquè ha de quedar clar que la marca personal no és un bé que puguis crear amb diners. 

En tant que intangible, aquest actiu no pot ser bastit a base d’abocar-hi recursos físics.
Tampoc no serveix la recomanació d’una o de deu persones, perquè la marca personal no és allò que diuen els altres de tu, si no allò que els altres perceben de tu. No és com et vens o transmets, ets com els destinataris connecten amb tu.

Si resulta que no ets ni un geni, ni ets fashion ni disposes d’un currículum espectacular (ja sigui reestructurant i salvant empreses, ja sigui innovant en qualsevol art, ciència o sector), trobaràs més profitós abandonar la idea de construir una marca personal. En aquests casos, és més útil sumar-se a la marca de l’organització.  Els papes de Roma o molts futbolistes del Barça representen exemples a seguir: si no pots connectar personalment amb una comunitat de seguidors, fes-ho a través de la corporació i te’n beneficiaràs igualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts