Comfluència

Creant comunitat

Inversió, amb "in" d’incertesa

A qualsevol organització, el motiu més sovint repetit per justificar que no s’impulsin accions de comunicació és el cost. Un segon motiu és el de les prioritats: cal destinar els pocs diners que tenim a mantenir el personal o a reduir el deute. Però aquestes justificacions són tan insuficients com inadequades, que tot comença amb “in”.

D’acord que quan hi ha menys vendes cal disminuir les despeses. Però compte, que no passi com amb la mare que es queixava del cost del menjar dels seus fills. Una altra mare, amb bon criteri, li va respondre: val més comprar aliments que medecines. Una cosa és gastar, l’altra és invertir. En termes de posicionament en el mercat o de diàleg amb els grups d’interès cap empresa hauria de restringir els recursos, perquè aquestes són les variables del seu èxit en el futur.

Si, durant la crisi, deixem deteriorar la nostra imatge pública, és possible que després no la puguem recuperar. Si les nostres audiències canvien les percepcions que tenen sobre nosaltres, vol dir que perdrem notorietat, o fidelitat, o reconeixement. O totes 3 coses. La crisi pot servir d’excusa per a dimensionar les nostres actuacions, però seria un error fatal que canviéssim els nostres principis simplement perquè el consum ha decaigut.

El problema que tenen les empreses és que volen tenir-ho tot sota control. I si pot ser mesurable, millor. Per tant, es miren el calaix (Compte de Resultats) i diuen que cal retallar. Però el que haurien de mirar és el valor de la seva marca al mercat, perquè és això -i no res més- allò que els donarà calaix l’any que ve, i l’altre, i l’altre… Contra la incertesa, inversió. La ciència ens explica, mitjançant el Principi d’Indeterminació de Heisenberg, que no es pot saber al mateix temps i amb precisió la posició i la velocitat d’una partícula. No ens hauríem de preocupar tant, doncs, de mirar el present -desastrós- i sí, en canvi, d’enfocar l’avenir. El mercat és dinàmic, i les vendes de demà les has de construir des d’ara mateix. Cada minut que deixes d’explicar els teus atributs i de conversar amb el teu entorn és una oportunitat d’impactar que perds.

Inversió en comunicació = influència entre els clients = ingressos en el futur. Tot comença amb “in”, com incertesa, ben certament. Però és que si no hi hagués incertesa no hi hauria mercat!!

Una resposta a «Inversió, amb "in" d’incertesa»

  1. Si més no, això és el que pretenen que ens creguem els creadors del “Generador d’autocontinguts”, una aplicació que segons expliquen al seu web , manté els nostres blocs automàticament actualitzats amb continguts auto-generats. No podíem esperar altra cosa si tenim en compte que es veu que funciona amb “un script que els ha costat milions d’euros i mesos de desenvolupament”. Això sí, com que són molt bona gent, el programa el venen a tan sols 67 euros. Una ganga, perquè tal com expliquen, “67 euros és una petita suma a pagar per a començar a obtenir ingressos de forma automatitzada des de la producció del seu weblog a Internet i començar a viure més tranquil·lament”. Gairebé com una jubilació anticipada amb el 100% del sou, vaja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors