Comfluència

Noves oportunitats

La conquesta de l’espai polític a través de nous formats

Aquesta primavera, en menys d’un mes de diferència, tenim a la vista dues comeses electorals: el 28 d’abril se celebren les eleccions generals espanyoles i el 26 de maig tindran lloc les eleccions municipals. Enmig d’aquest ambient preelectoral, aquesta setmana m’ha cridat l’atenció una notícia protagonitzada per Pablo Iglesias, que segueix apostant per estratègies innovadores en l’àmbit de la comunicació política.
El secretari general de Podemos ha concedit una entrevista a Dr. Fortfast, un conegut Youtuber que compta amb més de 1.130.000 seguidors en aquesta plataforma i que ha ofert una entrevista als principals líders polítics espanyols. Només Iglesias ha acceptat, conscient que per arribar a determinats públics cal fer-se visible en els espais per on ells es mouen.

Youtuber_PabloIglesiasEl cercle promotor de Podemos que s’encarrega de les decisions claus de la campanya segurament ha pensat que entrevistar-se amb el Youtuber podia oferir a Iglesias l’oportunitat de donar-se a conèixer entre els joves de 18-20 anys que votaran per primera vegada o entre aquells que no han votat mai perquè no se senten identificats amb la classe política actual.

D’una banda, la formació morada han sabut escollir bé el canal i el target: arribar a votants joves a través de Youtube. I, de l’altra, ha encertat en el missatge i en el llenguatge, utilitzant un vocabulari proper, un to distès i unes confessions personals que l’equiparen a la resta dels mortals. Per exemple, durant la conversa ha utilitzat expressions tan col·loquials com “Me gustaría ser padre de mis hijos sin tener que estar todo el puto día en la televisión” o al final s’ha dirigit als espectadors dient: “¡Votad, cabrones, votad lo que queráis, pero no os quedéis en casa”.

Aquesta entrevista és un exemple com -a les portes d’una nova campanya electoral i per a la conquesta de nous espais polítics- Podemos segueix apostant per algunes estratègies –actualitzades- que li van donar fruits en anteriors comicis:
– Elaboració d’un discurs senzill que apel·la a l’emoció
– Ús del llenguatge audiovisual
– Construcció de lideratge
– Conquesta de l’espai en televisions, xarxes socials i nous formats

L’entrevista d’uns 15 minuts de durada s’ha penjat al canal del Dr. Fortfast i, amb només tres dies, ja ha aconseguit 857.000 visualitzacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts