Comfluència

Cercant l'eina

La fluïdesa és eficàcia

La comunicació sempre respon a una necessitat, ja sigui de notorietat, de motivació o d’ordenació d’espais i fluxos de gent. Avui parlarem d’aquesta última necessitat, per a la qual cal trobar bones respostes de comunicació visual.

Garantir la correcta recepció d’informació dels usuaris d’un espai públic és clau per a aquests, i per això es fa servir la senyalètica. Aquesta informació ha d’estar basada en un estudi previ de les necessitats del lloc, del flux de gent que acull i de les millors ubicacions per a la visualització dels senyals. Amb les dades recollides es pot preparar un Manual de senyalètica, que serà la guia per al disseny de senyals i la ubicació de tots els elements de retolació que requereixi cada espai. Un cop s’han marcat les línies que ha de seguir la senyalètica d’un espai, es pot passar a la producció i instal·lació d’uns senyals que respectaran les mides i les ubicacions òptimes per a la seva correcta visualització.

Aquestes són, a grosso modo, les passes que s’han seguit en el projecte de senyalètica del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) dut a terme per Op-team juntament amb Criteri de comunicació. Amb l’aplicació senyalètica, no només s’unifica la imatge dels quatre hospitals que conformen el CHV, sinó que es garanteix la comprensió i visualització dels senyals en pro de la fluïdesa als seus espais.

Descobreix més sobre el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

  Categories

  Arxiu

  Autors

  32 posts
  12 posts
  5 posts
  99 posts
  4 posts
  2 posts
  79 posts
  65 posts
  3 posts
  48 posts