Comfluència

Construint relat

La marca Barcelona: atrapar clients i generar prescriptors

Amb el suggerent títol  de “BAR, CEL, ONA, I QUÈ MES?”,  Francesc Muñoz i Anna Pinter expliquen a L’Econòmic el procès engegat des de l’Ajuntament per professionalitzar la gestió de la marca Barcelona. L’objectiu final és que, a més de turistes, la imatge de la capital catalana serveixi per atraure talent professional i inversions empresarials.

Qualsevol projecte de construcció i desenvolupament de marca passa per comprendre els destinataris dels misstges, i crear i entregar-los valor. És a dir, associar a la pròpia identitat aquells atributs que són percebuts com a rellevants per als clients. A la pràctica, i en el cas d’un producte tan complex i, alhora, tan intangible com és una ciutat, l’èxit en la construcció de la marca passa per dues vies principals.

La primera, l’ús del màrqueting de l’experiència: aconseguir que els potencials consumidors provin directament les excel·lències del producte. En aquest cas, ningú millor que les empreses estrangeres ja implantades aquí, o els congressos internacionals (com els de telecomunicacions o del sector sanitari) per provocar un flux de vivències positives entorn dels beneficis que Barcelona pot aportar al seu negoci o a la seva carrera professional.

L’altra clau és activar prescriptors. En aquest cas, i donada la propensió dels barcelonins a viatjar i a exhibir amb orgull la procedència (molts catalans diuen a l’estranger que són de prop de Barcelona, perquè aquesta localització és més coneguda que la de Catalunya), el màrqueting intern esdevé imprescindible. El barceloní emprenyat (per la inseguretat o per les obres) no projectarà la ciutat com ho farà, amb passió i convicció, aquell ciutadà que senti que a més de BAR (vida al carrer, gastronomia), CEL (clima) i ONA (les platges i la llum mediterrànies), la marca BARCELONA incorpora atributs com el benestar, els serveis socials o la netedat. I això vol dir que l’Ajuntament ha de cuidar-se, primer que tot, de tenir satisfets els seus propis ciutadans.
Un/a dependent/a content/a ajuda a vendre més que el millor aparador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts