Comfluència

Construint relat

Les 6 etapes de l’Argumentari

Els “argumentaris” van irrompre al segle XX com una eina de suport a les vendes en el mercat. El desenvolupament de solucions tecnològiques com els CRM han modificat l’activitat comercial, que ha passat de ser la simple acció d’un venedor (als pobles venien els “viatjants”) a un grup de processos i operacions coordinats dins de l’anomenada Gestió de Vendes.  I els “argumentaris” s’han transformat en un instrument per a la Comunicació: el conjunt de missatges que has de difondre per a posicionar públicament un determinat relat.
La creació d’un Argumentari conté 6 etapes específiques que formen la següent seqüència:

  1. Definir els objectius. No és el mateix descriure les prestacions (concretes) d’un nou sistema de transport que les virtuts i les idees (intangibles) d’un candidat polític. Abans que res, sàpigues què pretens, i sabràs què et comportarà a l’hora de redactar el teu Argumentari.
  2. Identificar els destinataris. Els missatges han d’impactar un determinat col·lectiu sociodemogràfic, amb un perfil cultural i uns hàbits d’informació específics. Conèixer el receptor dels missatges és el factor d’èxit crític en qualsevol procés de comunicació.
  3. Establir els tòpics: Consisteix en elaborar una llista curta de les idees-força que es vol transmetre. Vindrien a ser les seccions en les que s’agruparan els missatges.
  4. Aportar informació: Els continguts que estan suportats a través de dades tenen molta més força, molt més impacte entre els destinataris. Ens donen una imatge extra de rigor i de credibilitat.
  5. Fer que siguin comprensibles. Convé redactar els missatges amb paraules comuns, seguint l’ordre gramatical simple i correcte, i evitant que tinguin una longitud innecessària. Cal ser breus, lògics i directes.
  6. Multiplicar la producció. La varietat i multiplicitat dels enunciats enriqueix la comunicació, perquè transmet amplitud i riquesa de missatges, i ajuda a renovar l’interès del públic pel teu relat.

Els Argumentaris són una piràmide de construcció inversa: si estan ben edificats, la seva força i solidesa és gairebé faraònica!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts