Comfluència

Modelant la imatge

L’eufemisme de la setmana, per a Ryanair

No s’ha de confondre Michael Cawley, vicepresident de Ryanair, amb Michael O’Leary, president de la companyia i ésser que té per costum anar a treballar amb un Mercedes amb llicència de taxi per poder circular pel carril bus. En qüestió d’estridència, Cawley mai no podrà competir amb el seu cap, un mestre.
Però el vicepresident, de visita a Barcelona en aquests dies de turbulències aeronàutiques, sí que s’ha guanyat ja, segurament, el dubtós honor de ser l’autor de l’eufemisme de la setmana. I això que encara som a dimarts. El que Ryanair rep no són subvencions, sinó “ajudes de màrqueting per promocionar el turisme en algunes regions”, s’ha despatxat.

Les nostres ments, tan proclius a autojustificar-se, estan plenes d’eufemismes. Però és l’art excels de Cawley el que m’ha despertat l’instint d’escorcollar el significat de tan rellevant paraula a la Wikipedia. “L’eufemisme prové de la paraula grega euphemo, que significa favorable/bo/parla afortunada”. Es podria que Cawley parla bé. Però, més interessant, eufemisme és “etimològicament el contrari de blasfèmia”. Potser, igualment, el que passa és que la paraula subvenció s’ha convertit en una de les pitjors blasfèmies dels nostres dies.
No ho és tant cobrar-les i donar-hi un altre nom.

Una resposta a «L’eufemisme de la setmana, per a Ryanair»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts