Comfluència

Noves oportunitats

MOJO: la nova realitat del periodisme

Les càmeres, els trípodes, els micròfons, els ordinadors i les llibertes han configurat, fins ara, la imatge del periodisme i els mitjans de comunicació. Un paisatge que, progressivament i cada vegada amb més força, s’està substituint per l’ús dels mòbils. 

Al llarg dels últims anys, s’ha assenyalat els smartphones com un dels mals del periodisme. Publicar informació no ens converteix en comunicadors. Però, i si els periodistes comencem a beneficiar-nos dels avantatges? El MOJO (Mobile Journalism o Periodisme Mòbil) és aquell que es pot realitzar des dels mòbils o tablets. Ens permet explicar històries, difondre informació, muntar i editar vídeos o imatges d’una forma més ràpida i còmoda. 

Actualment, disposem d’una gran multitud d’eines per crear peces periodístiques i adaptar-les als diferents formats (Twitter, Facebook, Instagram, blogs…). Només necessitem un mòbil que disposi d’una càmera amb bona qualitat i la formació necessària per conèixer les eines que faciliten l’edició. 

Aquest mes de gener he descobert VN Editor al curs Crea i edita vídeos amb el mòbil impartit pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. És una eina gratuïta que disposa d’una gran varietat d’opcions per produir reportatges, entrevistes, videoblogs i edició de fotografies. I si comencem a utilitzar les últimes novetats que faciliten les nostres tasques diàries? En un món on tot va tan de pressa, l’última hora i la formació són indispensables per als comunicadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  2 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts