Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Molt de soroll però, i el missatge?

Cada segon, de mitjana, es publiquen uns 6.000 tuits. Cada dia, a Instagram, es publiquen aproximadament 80 milions de fotos. A Youtube, els usuaris visualitzem més de mil milions d’hores de vídeos cada dia. Quant a Whatsapp, també a diari s’envien 60.000 milions de missatges. És evident, estem sotmesos a una allau constant i immensa d’informació. Aquesta informació ens arriba per multitud de canals diferents, i en diversos formats també. Però, el missatge perviu?

“El missatge” és un concepte que treballem des de primer de carrera (els que hem estudiat Periodisme, si més no) i potser inclús l’havíem tractat en etapes prèvies de l’educació? Això ja no ho recordo… El fet és que el missatge és un element clau en comunicació i, a dia d’avui, aconseguir que el nostre missatge arribi, en el sentit d’impactar, al destinatari que busquem és encara més difícil.

Ja no podem només repetir incansablement un missatge (això ho pot fer pràcticament tothom amb qualsevol dels canals que esmentàvem al començament del text), sinó que l’hem de saber transmetre. Si volem aconseguir el nostre objectiu en comunicació, en cada publicació que fem (ja sigui un tuit, una nota de premsa o un vídeo corporatiu) hem de treballar el missatge. Què volem dir? Per què? Quina història hi ha al darrere? Si aconseguim emocionar, millor! I si ens posem en la pell del receptor, o el fem partícip del contingut que està rebent, millor encara!

No ho oblidem, hi ha molta comunicació, però no tota és eficaç!

Una resposta a «Molt de soroll però, i el missatge?»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts