Comfluència

Problemes de comunicació

No et creuràs el que et passarà si… Clickbait!

El clickbait és el terme que s’ha fet servir per anomenar els continguts que, per la via del sensacionalisme o l’exageració, tenen per objectiu aconseguir el màxim de clics sense importar la veracitat o concreció de la informació. De ben segur que us heu topat amb un bon grapat de publicacions de l’estil:

I quan te les trobes, cliques? Potser no gaire, potser no sempre, però quan fins i tot la premsa “seriosa” ho fa servir… és perquè funciona! Però per a què? Doncs compleixen el seu objectiu, que és aconseguir clics. És una tècnica curtplacista que a mig o llarg termini se’t girarà en contra, ja que l’efecte “sorpresa” s’haurà perdut i el teu posicionament haurà empitjorat. Podríem recordar aquí la faula de Pere i el llop, si sempre exageres en els teus continguts o els titulars no es corresponen amb l’ampliació de la informació, deixaran de creure’t, no?

Recentment, fins i tot el gegant Facebook s’ha compromès a penalitzar el clickbait al seu feed. Això és senyal que les puntcom no estan gaire per la labor de recolzar una tàctica que de moment segueix omplint les butxaques d’alguns portals que, pel nombre de clics que reben, poden obtenir més ingressos en publicitat digital.

I per acabar, només una reflexió. En comunicació, els bons resultats arriben amb la gestió diària, el picar pedra poc a poc… Per tant, desconfia dels “gurús” que et proposin solucions immediates, èxit de vendes d’un dia per l’altre o multiplicar per 1.000 les visites al teu web… Potser faran servir tàctiques enganyoses que, a la llarga, et puguin perjudicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts