Comfluència

El vincle inesperat

“No serveix de res ser el millor si la gent té la percepció que el millor és un altre”

Responsable de Comunicació i Premsa del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció, -un esdeveniment de referència per al seu sector a Europa i pol d’atracció de desenes de milers de professionals a Barcelona- per a Lluís López Yuste “no hem de perdre cap ocasió per tal de comunicar les nostres virtuts o els atributs que volem potenciar”. El periodista i postgrau en Planificació Estratègica de la Comunicació Empresarial (URL) i Màrqueting (UB) defensa també que Comunicació ha de ser sinònim de vendes i, sinó, “és que alguna cosa estem fent malament”.

  1. Diuen que sense Comunicació no existeixes però… per què és preferible existir? (Pregunta d’Eugeni XalabarderLa Comunicació en tots els àmbits de la vida sempre té un objectiu final que és vendre un producte, una persona, un servei… el més important no és ser bo sinó semblar que som els millors. No serveix de res ser el millor si la gent té la percepció que el millor és un altre. La comunicació és essencial per incidir en la percepció que tenim les persones envers una altra persona, empresa, producte o servei. Per tant no hem de perdre cap ocasió per tal de comunicar les nostres virtuts o els atributs que volem potenciar. La gent ha de saber que existim, que som alts, rossos, tenim els ulls blaus i som simpàtics. Tot això sempre sense faltar a la veritat, perquè sinó el missatge no és creïble i la Comunicació se’ns torna en contra.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit? L’estratègia i la planificació. Sense una bona estratègia de Comunicació i una selecció acurada de les tàctiques que han de penjar d’aquesta estratègia és difícil assolir l’èxit… tot i que, de vegades, la flauta soni per casualitat. És per això que abans d’iniciar qualsevol projecte es fonamental dedicar força temps a analitzar a la nostra competència, quina comunicació fan i han fet, quines oportunitats ens ofereix el mercat, quines tendències s’estan imposant, què pensen els consumidors… Tot això és fonamental per a triar una bona estratègia i assolir l’èxit.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la ComunicacióVendes. Si la Comunicació no aporta vendes a curt, mig o llarg termini, és que alguna cosa estem fent malament.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què? La Caixa. Perquè ha sabut crear una identitat pròpia per a cadascun dels públics als que es dirigeix i parla el mateix llenguatge que ells. Quan es dirigeix al seu públic més jove utilitza la marca lkxa, que representa que és com s’escriu La Caixa en llenguatge SMS. Aquesta identitat i aquesta proximitat amb el seu target li garanteix l’èxit comunicatiu.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…Més que una pregunta m’agradaria llançar una provocació, ja que és una mica el reflex de la situació que observo que estem vivint al nostre país. En època de crisi, les empreses han d’invertir més en Comunicació per tal de millorar els seus resultats, o és preferible retallar la inversió per tal de no donar una imatge de malbaratament?

2 respostes a «“No serveix de res ser el millor si la gent té la percepció que el millor és un altre”»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts