Comfluència

Problemes de comunicació

Planificar: clau per ser eficients… i estalviar costos!

En el sector de la comunicació ens agraden els plans. Elaborem plans estratègics, plans d’acció, plans de gestió de crisis, plans de continguts… És la forma de fer el millor possible la nostra feina. I, evidentment, hem d’estar preparats per ajustar els plans quan sigui necessari o inclús per refer-los sencers.

Però disposar d’un pla és clau per ser eficients en la nostra feina: permet complir terminis, disposar dels recursos necessaris en cada moment i comprovar si s’estan assolint els objectius. 

Com ja s’ha dit en més d’una ocasió en aquest bloc, qualsevol acció de comunicació ha de començar necessàriament per establir uns objectius. Amb uns objectius (millor que siguin SMART, ja que ens hi posem) ben definits, ja podem traçar el pla que ens portarà a assolir-los.

A banda dels objectius, cal tenir en compte variables com els públics objectiu, els recursos de què disposem (econòmics, humans, tecnològics…) o l’estratègia corporativa global. Tots aquests ítems ens conduiran a desenvolupar les accions més apropiades.

I el fet de pensar abans de fer permet, també, estalviar costos. Ja que sempre és més barat encertar a la primera que haver de fer reformulacions. O inclús variacions d’un producte o servei per necessitats que podríem haver previst: triem una o altra solució segons el públic, el canal… Si a mitja producció es decideix un canvi en aquest sentit, a part d’endarrerir el procés, molt probablement l’encarirà, ja sigui a nivell d’hores de dedicació o a nivell d’altres recursos.

És veritat que, com apuntàvem al principi, els plans a vegades també estan per canviar-los. Pot ser necessari fer ajustaments, i això no vol dir que el pla inicial fos dolent, poden haver canviat moltes circumstàncies externes o, en el transcurs de l’aplicació de les accions, podem veure que no estem assolint els resultats esperats i calgui ajustar-nos.

Però en definitiva, tinguem present que la planificació és una part molt important per a l’èxit en Comunicació. Seria més ràpid llançar-nos a fer piulades, per posar un exemple, però si amb aquestes piulades volem arribar a un nou públic o promocionar un servei, millor que les planifiquem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts