Comfluència

El vincle inesperat

“Quant li ha costat a La Caixa fer-se veure com a una entitat espanyola?”

per

El periodista Xavier Salvador dirigeix el mitjà digital de referència per informar-se sobre economia des d’una perspectiva catalana, Economía Digital, que al 2010 va quadruplicar visites. Salvador, anteriorment cap d’Economia a El Periódico de Catalunya i al Diari de Barcelona i redactor en cap a El 9 Nou, no concep una Comunicació sense valors com la honestedat o la transparència: “si una empresa és petita, no hauria de comunicar una dimensió superior”, defensa convençut.

  1. En època de crisi, les empreses han d’invertir més en Comunicació per tal de millorar els seus resultats, o és preferible retallar la inversió per tal de no donar una imatge de malbaratament? (Pregunta de Lluís López YusteLa pregunta es respon per si mateixa. Amb la comunicació passa el mateix que amb la inversió publicitària, que moltes empreses confonen com a concepte. Quan cal invertir més, en temps de bonança o quan les vendes es resisteixen? És molt més intel·ligent que les empreses facin l’esforç de comunicar amb els seus clients, entorn i competidors en tot moment, de forma sostinguda. Deixar de fer-ho quan les dificultats són més elevades no ajuda a superar-les. Molt sovint això succeeix i s’acaba produïnt una fugida endavant quan hi ha una situació de crisi sobrevinguda. Aleshores es busca la comunicació d’emergència, per resoldre estats d’opinió que s’haurien d’haver administrat amb antelació, prevenció i planificació.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxitL’honestedat. La imatge, la reputació, la marca no es poden comunicar amb una acció de màrqueting que menystingui els receptors dels missatges. Cal ser honrats amb la filosofia que emana de l’empresa, que no es pot alterar. Hi ha molta tendència a comunicar o traslladar una imatge que no és coincident amb la realitat, que és potser l’imaginari que l’empresa, organització o institució pretenen assolir. Dit d’una altre forma: si una empresa és petita, no hauria de comunicar una dimensió superior. Si competeix en un mercat molt atomitzat i té una posició secundària, no pot anar de líder. S’han de buscar els valors reals de l’empresa i comunicar-los amb honestedat.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació Notorietat, prestigi i reconeixement públic.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per quèLa Confederació del Comerç de Catalunya, ha aconseguit un reconeixement que no s’ajusta al seu tamany i representativitat. El seu líder, Miguel Ángel Fraile, és una referència per al sector.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta… Per exemple, quant li ha costat a La Caixa fer-se veure com una entitat espanyola i no catalana.

Una resposta a «“Quant li ha costat a La Caixa fer-se veure com a una entitat espanyola?”»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts