Comfluència

Construint relat

Com commoure 600.000 persones amb… la pesca

No costa gaire trobar-se amb directius d’organitzacions o professionals de la comunicació lamentant-se del fet que vendre cocacolas o ipads és molt fàcil, però colocar el producte o el missatge amb el que treballo jo… això, qui ho fa? Preocupació comprensible, humana.
Per sort, però, hi ha experiències que desmenteixen la impossibilitat d’arribar al públic amb certs productes o temes que poden ser de tot menys un imant per l’atenció humana, a primera vista. Un exemple: la pesca, concretament les peces descartades pels pescadors. Pot ser transcendental per al futur de la humanitat, però no sembla un tema de conversa de cafè, o d’ascensor. Tanmateix,  més de 640.000 persones han donat ja el seu suport a una campanya al Regne Unit en contra d’aquesta pràctica, aconseguint fins i tot reaccions de la comissaria europea i del ministre britànic de pesca. El missatge és contundent: “la meitat de tot el peix capturat al Mar del Nord és llença per la coberta, mort”. El minut que dura el video principal de la campanya tampoc no deixa ningú (ecologista o no) indiferent.

2 respostes a «Com commoure 600.000 persones amb… la pesca»

 1. El problema és que des del començament de la campanya the fihfisght, s’ha dispara la venta de peix al Regne Unit, fet molt preocupant, ja que ens troben en un situació de sobreexplotació dels mars i el que hem de fer és menjar menys peix i no cercar noves espècies de peix per al consum. Recentment ha sortit l’article on es reflecteix que el consum de peix augmenta anualment i que hem arribat a un rècord històric!
  Hi ha molts articles interessants sobre aquest tema, el que més m’agrada evidentment és el del nostre company Aniol Esteban. Aquí el tens: http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jan/28/sustainable-fish

 2. Hola Lydia, tota la raó! Simplement pretenia reflectir un exemple de comunicació que atrau una atenció massiva per part de gent a priori no interessada en un tema. Però, en quant als efectes ecològics de la campanya (sembla que no precisament positius), cert que l’article de l’Aniol Esteban és molt més complet i encertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  3 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  1 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts